En ny rapport hävdar att Nvidia förbereder sig för att ge upp på sitt köp av Arm Ltd från Softbank. En affär som från början var tänkt att genomföras med en prislapp på 40 miljarder dollar.

Den långa sagan om Nvidias uppköp av Arm sägs nu börja lida mot sitt slut. Inte för att affären går igenom utan för att Nvidia nu hävdas backa bort från det hela. Detta efter att ha erbjudit 40 miljarder dollar för företaget och deras arkitekturer år 2020.

Det är Bloomberg (betalvägg) som rapporterar att Nvidia inte förväntar sig att affären kommer att gå igenom. Samtidigt sägs Arms ägare Softbank förbereda sig för att göra Arm till ett börsnoterat företag.

Rapporten kommer efter att Nvidia stött på en hel del gupp på vägen till att äga Arm. Dels från Arms partners och även från högre makter i både USA och Storbritannien som oroat sig över att affären kan komma att hämma konkurrensen på marknaden. Flera av dessa har uttryckt oro över att Nvidia kan komma att favorisera sig själva eller närstående partners när det till exempel kommer till allokering av ARM-processorer.

Hur pass denna information faktiskt stämmer återstår att se. I skrivande stund har vi inte fått några officiella uppgifter om affärens status så som den är idag.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

3
Leave a Reply

Please Login to comment
1 Comment threads
2 Thread replies
2 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
Bengt-Arne JohanssonTobbe Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Bengt-Arne Johansson
Medlem
Bengt-Arne Johansson

Att Nvidia skulle dra sig ur är lite svårt att tro, speciellt då dom lade 1,25 miljarder dollar i handpenning.
En handpenning som enligt kontraktet inte återbetalas om affären skulle gå i stöpet.

Däremot så kan jag tänka mig att Nvidia har börjat att titta på och planera för att köpet inte blir av och då som en försiktighetsåtgärd, då affären mött hårt motstånd.

Nvidia har säkerligen en fortsatt förhoppning om att köpet skall gå igenom, deadline ligger ju i November i år, det är 10-månader kvar.

Tobbe
Medlem
Tobbe

Googly eye sa:
”As of January 2022, Nvidia has an estimated net worth of more than $150 billion.”

1.25 milj= 0.83%. …hmm. 🙂

Bengt-Arne Johansson
Medlem
Bengt-Arne Johansson

Så kan man se det 😉

Då gör det inget om man som privatperson blir av med 12’500 kronor, om man nu har en villa med värdet 1.5 Miljoner….