Nvidias grafikkortsmodeller Geforce RTX 2060 och GTX 1660 har ett par år på nackarna och nu påstås Nvidia ha planer på att pensionera de serierna inom en snart framtid.

Nvidia sägs nu planera att röra om i sitt med budgetorienterade produktutbud för grafikkort. Produktserierna RTX 2060 och GTX 1660 ryktas nu gå i pension inom kort. Den förstnämnda produktserien inkluderar modellerna RTX 2060 6 GB, RTX 2060 Super och RTX 2060 12 GB (som introducerades för bara ett år sedan). Även GTX 1660, GTX 1660 Super och GTX 1660 Ti sägs följa i samma fotspår.

Huruvida Nvidia kommer att introducera några nya grafikkort för detta grafikkort inom en snar framtid återstår att se. De två produktserierna har dock funnits på butikshyllorna under en väldigt lång tid för grafikkort. Det har till exempel snart gått fyra år sedan Nvidia först introducerade RTX 2060. Sedan dess har den lanserats i olika varianter och nyproduktioner men det är fortfarande en åldrande produkt.

Försvinner dessa två grafikkort som fortfarande är rejält populära på plattformar som Steam är det då RTX 3050 och RTX 3060 som förhoppningsvis tar över facklan. Något som kan innebära en potentiell prisjustering av dessa två grafikkort för att väga upp gapet som de två som sägs stå inför pension skulle lämna efter sig.

I sedvanlig ordning rekommenderas en nypa salt tillsammans med obekräftad information. I skrivande stund har det inte bekräftat huruvida de två produktserierna fått sina dödsdatum spikade eller ej.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid