I vanlig ordning i samband med lansering av en ny enhet så har Ifixit satt tänderna i Nvidias portabla spelkonsol Shield. Konsolen tycks ha både sina mer respektive mindre reparerbara sidor och intressant nog har man även hittat ett betydligt större batteri än väntat.

Nvidia har fått en hel del uppmärksamhet för Shield, tänkt att röra om i grytan för mobilt spelande. Shield placerar sig någonstans mellan de ”traditionella” portabla konsolerna i form av Sony Playstation Vita eller Nintendo 3DS och en smartphone eller surfplatta. Med en passform som en handkontroll och Android och företagets egen Tegra 4 under huven är det intressant att veta hur Nvidia valt att konstruera konsolen, något Ifixit nu tagit tag att ge ett urförligt svar på.

Shield

Att öppna Shield är en enklare match än de flesta smartphones och surfplattor och den är sammanfogad endast med skruvar och kräver ingen värmepistol för att avverka limmade fogar. Väl på insidan sitter komponenter monterade både på över- och underdelen av skalet och många är förvånansvärt lätta att montera loss och byta ut. Skulle en knapp på Shield gå sönder är det med andra ord ingen katastrof.

Skärmen är desto svårare att handskas med, och en trasig skärm kommer antagligen behöva resultera antingen i reparation genom Nvidia eller en ny konsol. Ifixit noterar även att batteriet har tre celler, 3,7 volt spänning och kan hålla 7 350 milliamperetimmar, en positiv överraskning med tanke på att tidigare rykten och läckor talat om 3 400 milliamperetimmar. Även batteriet är till synes enkelt att byta ut vid behov.

Shield_closed

Ifixit gav Nvidia Shield betyget 6 av 10 på reparationsskalan, och en mer utförlig genomgång finns på deras hemsida här. Själva konsolen kan beställas för 299 dollar på Nvidias hemsida här.


Relaterade nyheter:

1
Leave a Reply

Please Login to comment
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
this Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
this
Medlem
this

Får lite retro-känsla av denna, liknar lite den första Xbox kontrollen. Kan inte påstå att jag tyckte den var särskilt bekväm, men här har förvisso beräkningskraften inbyggd. Skulle dock bli förvånad om Shield blir en succé.