Idag har Nvidia publicerat en beta-version av sina drivrutiner för grafikkretsar som i vanlig ordning för mig sig en rad nya buggfixar och prestandaoptimeringar. Bland annat syns ett utökat stöd för kommande Windows 8.1 och möjlighet att strömma spel till Shield.

Den nya Geforce-drivrutinen, kallad 326.80, för utöver sedvanliga prestandaoptimeringar och ett utökat stöd för Windows 8.1 med sig stöd för att strömma PC-spel till Nvidias portabla spelkonsol Shield, en funktion som varit utannonserad sedan månader tillbaka men först nu hittar in i mjukvaran som betaversion.

För att dra nytta av funktionen krävs ett grafikkort av modell GTX 650 eller högre i prisklass och ännu är det bara diskreta grafikkort för stationära datorer som stödjs. Nvidia rekommenderar även en Intel Core i3-2100 eller AMD Athlon II X4 630 eller kraftfullare tillsammans med minst 4 gigabyte internminne. Alla spel kan inte heller strömmas, utan funktionen är idag begränsad till följande utvalda titlar som bland annat innefattar The Elder Scrolls V: Skyrim, Half-life 2 och Crysis 3. En komplett lista över kompatibla spel finns på Nvidias informationssida här.

Drivrutinerna medför SLI-stöd för Splinter Cell: Blacklist och Batman: Arkham Origins och även utökat stöd för 4K-upplösningar. Övriga prestandaoptimeringar ska sträcka sig hela vägen ner till Geforce 400-serien, men de största justeringarna återfinns för grafikkort ur den nyare GTX 700-serien.

En mer utförlig lista förändringar samt nedladdning av betadrivrutinen finns på Nvidias hemsida här.


Relaterade nyheter

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid