Både Intel och AMD har börjat integrera väldigt kapabla grafikkretsar i sina processorer, vilket på sikt gör NVIDIA:s framtida på den mobila marknaden osäker. NVIDIA:s Rene Haas säger däremot att deras 28nm grafikkretsar som väntas introduceras precis innan Ivy Bridge kommer fortsätta vara bättre än det Intel lyckats integrera.

Vi kunde igår rapportera om att Intels Ivy Bridge kommer med runt 60% högre prestanda än HD 3000-grafiken som sitter i Sandy Bridge. Det här skulle sätta Ivy Bridge i ungefär samma nivå som AMD A6-3650 och verkligen sätta press på grafikkorten i budgetsegmentet på marknaden, och nästan göra dessa överflödiga.

NVIDIA:s Rene Haas som är mobilansvarig på NVIDIA säger, trots att Ivy Bridge får bättre grafik, så förbereder NVIDIA något ännu bättre. Han säger att deras nuvarande generation lägger sig runt 20-30% över Sandy Bridge-grafiken och det är även en siffra som bör reflekteras i nästa generation GPU:er på 28nm mot Intel Ivy Bridge. Vi kan bara anta att Rene menar deras grafikkretsar i det lägre segmentet i stil med GT 520M som generellt sätt presterar straxt över Intel HD 3000.

Av NVIDIA:s kryptiska meddelande att tyda, borde N13M-GS lägga sig precis över Ivy Bridge

Något som är intressant att höra från NVIDIA, är att de påpekar att Intel är rätt duktiga på att optimera sin grafik för benchmarks vilket vi vet att NVIDIA eller AMD för den delen inte kan göra sig helt oskyldiga till. Vad man menar är att benchmark prestanda inte är det som räknas, utan hur grafiken presterar i spel. NVIDIA:s mobila 28nm GPU:er ska skeppas till partners januari nästa år, medan Ivy Bridge väntas dyka upp något senare i mars-april.

Källa: Fudzilla

Relaterade nyheter:

7
Leave a Reply

Please Login to comment
7 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
5 Comment authors
SnorchSebbeJacob HugossonthisTempel Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Tempel
Medlem
Tempel

Det får man väl hoppas på att nVidias externa lösningar är bättre än Intels integrerade.

this
Medlem
this

[quote name=”Tempel”]Det får man väl hoppas på att nVidias externa lösningar är bättre än Intels integrerade.[/quote]
Haha ja det där uttalandet var ju nästan löjligt, externa kretsar har ju helt andra förutsättningar.

this
Medlem
this

Det beror ju helt enkelt på hur många CUDA cores man väljer att slänga in i sina low end kretsar, Nvidia får ju sätta nivån själva på sina kretsar. Det mest ideala är väl att placera sig på en nivå där nvidias low end är jämförbara med Intels interna grafikkretsar

Sebbe
Medlem
Sebbe

[quote name=”smartidiot89″]Det stämmer ju helt klart, men man måste samtidigt se till att strömförbrukning och värmeutveckling inte skenar iväg. På en stationär dator är inte 10W precis något att oroa sig över men i en bärbar kan det betyda en processors, eller grafikkorts vara eller icke vara.[/quote] Det är väl värmen som är största problemet? Om det ”bara” vore att man fick en högre elräkning för att grafikkortet drog massa kräm eller att batteriet bara räcker en timme istället för fem när man spelar crysis så är väl det ett löjligt problem egentligen, tror ändå inte man sitter 5 timmar… Läs hela »

Snorch
Medlem
Snorch

Ja givetvis, energi kan inte försvinna, all ström datorn drar blir till värme.