Idag under Epics presskonferens här på GDC i San Francisco talar Epic Games Tim Sweeney om att den nya VR-teknikens krav och att de behöver en lösning på hur den ska kunna drivas, publiken blir helt tyst och så hör vi Jen-Hsung från Nvidia i bakgrunden – Jag har en lösning!

Weta digital, Epic Games, Oculus och Nvidia visade idag upp vad de samarbetat med under en lång tid, ett projekt som de kallar ”Thief in the Shadows.” Som de själva beskriver det så kommer projektet Thief of Shadows ta utvecklingen av virtuell verklighet till nya nivåer men behöver drivas av något oerhört kraftfullt.

Jen-Hsung kliver ut på scenen med en svart låda som han säger innehåller 8 miljarder transistorer, lyfter på locket och meddelar att den även har 12 gigabyte videominne. Nvidia Geforce GTX Titan X är presenterad.

titanx

Jen-Hsung går inte in på några detaljer mer än att GTX Titan X bygger på Maxwell-arkitekturen och har 8 miljarder transistorer, 12 gigabyte videominne och tog tusentals ingenjörstimmar att färdigställa. Vi får veta mer om Titan X:s specifikationer om två veckor då Nvidia har sin GPU Technology Conference

Theif of Shadows skapades av Weta Digital som förövrigt skapat animationerna i The Hobbit och Weta förklarar att de valt att endast köra med Oculus Cresent Bay för optimal prestanda då den tillsammans med GTX Titan X kan leverera en följsam upplevelse med stadiga 90 bildrutor per sekund och med den den nya utvecklingsverktygen även ökad ljudupplevelse.

Oculus VD berättar att de kommer att fortsätta att jobba nära med både Epic och Nvidia för att leverera en optimal virtuell verklighet. Tack vare Nvidas GTX Titan X, Epics Unreal 4 motor och Oculus senaste hård- samt mjukvara så ska inlevelsen bli total.

Och som inte det vore nog så meddelar även Nvidia att den tidigare låsta källkoden för deras Physx-teknik numera är öppen och finns tillgänglig för alla utvecklare på Github.

Relaterade artiklar

2
Leave a Reply

Please Login to comment
2 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
MortaLoppanH Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
LoppanH
Medlem
LoppanH

Det där blir väl nåt att bara drömma om som BSA Scorpion luftpistolen i Hobbex när jag var liten, äger dock den pistolen idag 🙂

Morta
Gäst
Morta

Happ, blir o jobba massa övertid för o skaffa det här då 🙂