Inför lanseringen av grafikarkitekturen Ampere för konsumenter har det ryktats hej vilt om hur de kommande grafikkorten kommer att vara utformade och nu har Nvidia visat upp sin nya referenskylare och strömkontakt för företagets ”Founder’s Edition” varianter.

I en video som fokuserar på grafikkortsdesign och kylarlösningar visar Nvidia upp hur referenskylarna för företagets grafikkort sett ut under de senaste åren. Detta samtidigt som anställda förklarar hur kylning av grafikkort funderar och vilka punkter som är viktiga att tänka på när man designar en kylare. Detta inför det officiella avtäckandet av konsumentenheter baserade på grafikarkitekturen Ampere som förväntas avtäckas officiellt under nästa vecka.

Likt tidigare rykten handlar det mycket bland annat om en strömanslutning med 12 kontaktpinnar och ett V-format kretskort som kommer att användas i företagets ”Founder’s Edition”-kylare av Ampere-korten.

Vi får tyvärr ingen exakt bild över hur de nya grafikkorten och kylarna kommer att se ut. Just nu får vi nöja oss med de läckor vi sett tidigare och de ritningar som visas under ovanstående videos gång.

Vi ser dock den strömanslutning med 12 kontaktpinnar som dykt upp i tidigare läckor. Syftet med denna ska vara att ge Nvidia möjligheten att hålla kretskortet och komponenterna för strömleverans till ett minimum. Denna nya anslutning ska också vara kompatibel med de anslutningar utrustade med åtta kontaktpinnar vi har idag. Något som indikerar att vi förhoppningsvis inte kommer att se några brutala siffror när det gäller strömförbrukning hos de nya korten.

Utöver den nya anslutningen påstår sig Nvidia ha förbättrat hur luft flödar över kylflänsarna hos grafikkorten och således ökat kylförmågan. Något som ska effektivisera kylningsförmågan hos företagets referenskylare.

Den nya strömanslutningen väntas användas hos samtliga Ampere-baserade grafikkort. Däremot kommer dessa inte vara ett krav och partnertillverkare kan komma att lansera egna varianter av de kommande grafikkorten med de mer klassiska strömkontakterna med sex eller åtta kontaktpinnar.

Huruvida Nvidias nya referenskylare är en så pass revolutionerande pjäs som företaget påstår återstår att se. Det står dock klart att tillverkaren har stort förtroende hos sin kommande referensdesign.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid