Sagan om Nvidias köp av Arm Ltd från SoftBank har nu avslutats. De två parterna har valt att lägga ner affären efter det hårda motstånd från myndigheter man mött under den senaste tiden.

Nvidia kommer inte att köpa Arm Ltd från SoftBank. Detta bekräftas av de två parterna som nu valt att avsluta affären. Detta på grund av det hårda motståndet man mött från myndigheter och granskande organ. Affären skulle se Nvidia betala SoftBank 40 miljarder dollar för Arm men nu har den alltså avbrutits efter att ha granskats av konkurrensmyndigheter i och mött motstånd i både EU och Storbritannien.

När Nvidia och SoftBank först påbörjade processen med att låta den förstnämnda aktören köpa Arm Ltd fick Nvidia lägga fram en förskottsbetalning om 1,25 miljarder dollar. Dessa pengar kommer SoftBank behålla som ett slags plåster på såren.

Istället förbereder sig Arms ägare för att introducera företaget på börsen. Något som förväntas ske till räkenskapsåret 2023 och här uppskattas Arms IPO (Initial Public Offering) vara värd runt 80 miljarder dollar. Eller dubbla den summa Nvidia skulle ha betalat Softbank för företaget.

Hur väl Arm kommer att klara sig som börsnoterat företag och hur det kan komma att påverka industrin i det stora hela återstår att se. Klart står dock att det inte kommer hitta en ny ägare hos det gröna laget.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid