Nvidia är nästa företag att bli utsatt av en hackerattack och har nu på sin hemsida meddelat att företagets diskussionsforum (forums.nvidia.com) stängts ner efter att någon tagit sig in i systemet och kommit åt användarinformation samt krypterade lösenord.

Nvidia poängterar att deras system inte lagrar några okrypterade lösenord för användare men att både hashade lösenord med slumpmässiga saltvärde samt användarnamn, e-postadresser och publik information i användares personliga profiler. Nvidia rekommenderar trots allt användare med identiska lösenord på andra platser och sajter att byta dessa.

Företaget jobbar på att återställa sitt diskussionsforum samtidigt som man lovar att införa striktare säkerhetslösningar för att problemet inte ska uppstå igen. Alla lösenord i forumet kommer också att återställas när aktiviteten återupptas och information om hur man aktiverar sitt nya lösenord kommer att skickas ut på e-post. Nvidia poängterar samtidigt att man aldrig kommer att eftersöka känslig information över e-post, så användare som uppmanas att skicka in lösenord eler andra känsliga uppgifter till Nvidia ska istället kontakta företaget på följande e-postadress – forumsupdate@nvidia.com.

Hela Nvidias uttalande finns att läsa här.

1
Leave a Reply

Please Login to comment
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
flopper Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
flopper
Medlem
flopper

Undrar om de använde Nivida eller amd hårdvara i hackningen?