Nvidia bekräftar nu tidigare rykten om att deras första Pascal-baserade grafikkort utrustas med maximalt 16 gigabyte grafikminne. Tidigare har man trott att den professionella varianten utav Nvidia Pascal skulle komma med upp till 32 gigabyte HBM2-minne, nu har Nvidia kommit fram till att det beror på hur det ser ut med minnestekniken under år 2016.

Det betyder att när flaggskeppet i Pascal-familjen, GP100, lanseras kommer Nvidia utrusta grafikkortet med maximalt 16 gigabyte HBM2 minne. När man tillsätter ECC (felkorrigeringskod) så kommer den faktiska kapaciteten troligtvis att minska på de professionella varianterna av korten.

Grafikkretsen som heter GP100 kommer att innehålla stöd för DirectX 12 med funktionsnivå 12_1 eller högre och kretsen ska till verkas av TSMC med 16 nanometer FinFET-teknik.  Det sägs även att dess GPU får 17 miljarder transistorer, mer än det dubbla mot nuvarande flaggskeppet GM200. Nvidia har även bekräftat att grafikkretsen internt ska kunna leverera en bandbredd på över 2 terabyte per sekund, en mäktig siffra och långt över dagens Maxwell-kretsar. 

NVIDIA-Pascal-GPU-Chip-Module

Medan vi nu kan slå fast att de första modellerna av Nvidia Pascal kommer med maximalt 16 gigabyte HBM2-minne samt en minnesbandbredd på 1 terabyte per sekund är det fortfarande oklart exakt när den nya grafikkortsfamiljen anländer. Det mesta pekar på första halvåret 2016 men exakt tidpunkt är oklar och troligtvis inte ens spikad internet hos Nvidia själva.

Läs mer

Lägsta pris på Prisjakt.nu

3
Leave a Reply

Please Login to comment
3 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
dj christianMorkulChris81938591 Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Kristofer
Medlem
Kristofer

blir nog ett Pascal 80 för mig. GTX1080?

PS: står internet istället för internt sista meningen 🙂

Morkul
Medlem
Morkul

Stora spekulationer här:
Serverkorten kommer inte att hinna komma ut Q1, så tidigast tidigt Q2 och antagligen sent Q2.
Konsument versionen lär dröja ytterligare några månader så att hoppas på första halvåret 2016 är nog väl optimistiskt.

dj christian
Gäst
dj christian

[quote name=”Morkul”]Stora spekulationer här:
Serverkorten kommer inte att hinna komma ut Q1, så tidigast tidigt Q2 och antagligen sent Q2.
Konsument versionen lär dröja ytterligare några månader så att hoppas på första halvåret 2016 är nog väl optimistiskt.[/quote]

Gissar på slutet av nästa sommar. 60-70% ökning i spelprestanda.