Nvidia har bestämt sig för att stoppa kunder av deras grafikkort från att ge bort eller sälja de spelkoder som ofta fås med på köpet.

Både AMD och Nvidia har för vana att tillsammans med inköp av ett av deras grafikkort även ge sina kunder en serienyckel till ett spel. Vanligtvis har denna serienyckel dykt upp i ett e-mejl efter att man registrerat sitt köp på tillverkarens hemsida. Men nu tänker Nvidia ändra på den processen.

Eftersom man tidigare fått sin serienyckel i ett e-mejl så har användaren själv kunnat bestämma vad som händer med serienyckeln. Många har valt att sälja sina nycklar på hemsidor så som G2A eller Ebay. Andra har valt att ge bort dessa till en kompis eller dylikt.

Återförsäljare som till exempel Amazon skickar automatiskt ut ett e-mejl med denna serienyckel så fort en order lagts på ett grafikkort. Detta har lett till att många har lagt en order, tagit emot sin serienyckel för att sedan avbeställa grafikkortet direkt och sedan sälja serienyckeln vidare.

Spelnycklar ska kopplas via Geforce Experience

Hädanefter så kommer aktiveringen av dessa serienycklar ske genom Nvidias mjukvara Geforce Experience. När grafikkortet installerats och registrerats på Nvidias hemsida så kommer Geforce Experience, som då måste länkas med användarens Steam eller Uplay-konto att sköta allting.

Detta betyder att användaren inte kommer att få se sin serienyckel och på så sätt inte komma att kunna sälja eller ge bort den.

Denna ändring kommer i lagom tid tills Nvidia börjar ge en serienyckel till antingen For Honor eller Ghost Recon: Wildlands tillsammans med GTX 1070 eller GTX 1080 grafikkort.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Svenska Grafikkortsguiden – Sveriges största löpande test av grafikkort

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid