Under förra veckan framkom det att ett markant antal användare av grafikkort från Nvidia, främst GTX 1060, upplevde problem med den senaste drivutinen. Något som nu ska ha åtgärdats.

Nvidia lanserade drivrutinen 397.31 WHQL under förra veckan för att optimera mjukvaran för de nylanserade spelen BattleTech och Frostpunk.

Kort efter att drivrutinen lanserats började användare på Nvidias forum rapportera att drivrutinen orsakade problem. Främst verkade det vara användare med grafikkortsmodellen Geforce GTX 1060 som hade störst risk att få sitt system i en oändlig cykel av omstarter. Även användare av andra modeller som till exempel GTX 980 Ti har rapporterat problem med drivrutinen.

Den enda lösningen på problemen har hittills varit att avinstallera drivrutinen och installera en äldre version. Nu har Nvidia lanserat en ny version och hävdar att de problem som användare fått dras med i lite över en vecka ska vara åtgärdade.

Drivrutinen finns att ladda ner via Nvidias Knowledge Base-artikel här. De problem som hävdas ha åtgärdats i den nya versionen är:

1: Efter installation av drivrutinen har Enhetshanteraren kunnat rapportera ett Kod 43 fel på vissa GTX 1060 grafikkort.
2: Uppspelning av Netflix har lidit av sporadiska uppspelningsproblem.
3: Uppdaterad kompatibilitet för Microsoft Surface Book notebooks.
4: Windows 10: Drivrutinen har kunnat försvinna efter att datorn har lämnat oanvänd under en längre tid.

Denna nya drivrutin är endast för 64-bitars operativsystem. Detta följer i linje med Nvidias nya policy där 32-bitars operativsystem inte längre stöds.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid