En okänd processor ur Intels processorfamilj Coffee Lake-S har nu dykt upp i 3DMarks databas och visar på att Intel förbereder sig för att matcha AMD när det kommer till antalet processorkärnor i deras modeller.

Hemsidan Videocardz har snappat upp ett tidigt testresultat för en hittills okänd processor ur Intels kommande Coffee Lake-S serie.

Intel tog ett kliv framåt när det gäller antalet processorkärnor tillgängliga i deras konsumentprodukter med Core i7-8700K som utrustats med sex kärnor istället för de traditionella fyra. En färsk läcka pekar på att Intel även siktar på att få in fler kärnor i processorer för bärbara datorer, och nu har ännu en läcka visat upp en kommande processor för stationära datorer.

Processorn som nu dykt upp i 3DMarks databas kommer utrustad med åtta kärnor och 16 processortrådar. I databasen nämns processorn endast som ”Genuine Intel(R) CPU 0000”, men moderkortet som användes är utformat specifikt för interna tester av Coffee Lake-S.

Annons

Coffee Lake-S

Coffee Lake-S har tillsammans med nya styrkretsar som till exempel Z390 synts till i läckta produktplaner från Intel under ett par månader. Det är dock oklart om dessa nya processorer kommer att vara en del av den åttonde, eller nionde generationen av Core-processorer.

3DMarks databas listar klockfrekvensen hos processorn på 2,2 gigahertz (GHz). Detta kan komma att bli processorns basfrekvens, det kan även vara en felaktig siffra tack vare otillräcklig kompatibilitet med mjukvaran. Det finns även en möjlighet att den testade enheten är ett ingenjörsexemplar och frekvenserna inte är helt fastställda riktigt än.

Exakt hur Intels kommande processor kommer att stå sig mot AMD:s motsvarigheter med samma mängd kärnor och trådar återstår att se. Något lanseringsdatum är vid skrivande stund inte heller bekräftat, men nu vet vi att någonting är på väg.

Annons

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid