Nästa år släpps det fjärde spelet ur den populära Arkham-serien Batman-spel, Arkham Knight. Det är Rocksteady Studios som står bakom rodret för utvecklingen och nu bjuder studion på en ny trailer som visar gameplay med läcker grafik och ny spelmekanik.

Arkham-serien inleddes med det omåttligt populära Batman: Arkham Asylum år 2009, som sedan dess har fått två uppföljare, varav den senaste blev Arkham Origins som utvecklades av Warner Bros Games snarare än Rocksteady, som ledde utvecklingen av de första två spelen. Nu är det åter Rocksteady som leder utvecklingen av nästa stora titel, Arkham Knight.

Nu har utvecklaren släppt en ny trailer för spelet där vi får se en salig blandning av mellansekvenser och faktisk gameplay. Vi får se vår beskärda del läcker grafik med gott om trevliga ljuseffekter, samt en rad nya delar av spelmekaniken. Exempelvis får vi se Batmobilen i bruk samt en ny attack, Fear Takedown.

Grafik och presentation har varit centralt i alla Batman: Arkham-spel och kommer finslipas ytterligare i Arkham Knight. Motorn har optimerats och skalats för att kunna rendera rejält med detaljer, tillräckligt för att en enda karaktärsmodell ska kunna innehålla lika många polygoner som hela spelmiljön i Arkham Asylum. Mellansekvenserna kommer kunna renderas i realtid i motorn, vilket vi även ser i trailern, och den avancerade Apex-fysikmotorn används för bland annat Batmas mantel. Vi har inte fått en detaljerad genomgång av vilka finesser som blir PC-exklusiva, men då tidigare spel tagits fram i samarbete med Nvidia kan vi antagligen räkna med att få gott om grafiska läckerheter på den plattformen.

Arkham Knight blir en av nästa års stortitlar som lanseras till både PC, Playstation 4 och Xbox One, och för den som precis som vi längtar till nästa Arkham-äventyr är det den 2 juni som ska ringas in i kalendern.

Källa: Gamereactor


Relaterade artiklar

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid