Small preview image

Vi kunde redan i början av året avslöja att Western Digitals Raptor-familj av hårddiskar skulle leva kvar minst en generation till. WD som följt anstormningen av solid-state-enheter de senaste åren har ganska nyligen även hoppat in på denna marknaden själv. Men man tror fortfarande att en ny generation av VelociRaptor har sin plats på marknaden och nu har det dykt upp nya färska detaljer kring hårddisken.Som vi tidigare avslöjat är den maximala lagringskapaciteten fördubblad, från 300GB upp till 600GB. Fyra olika kapaciteter planeras förutom toppmodellen med 150GB, 300GB resp. 450GB. Med en ljudnivå på maximalt 37dBA samt ett MTBF på 1,4 miljoner timmar är det en tålig men ganska högljudd enhet, som tur var reflekteras även detta i prestandan.


Med ett SATA 6,0 Gbps gränssnitt och sin trogna 10 000 RPM motor ska hårddisken nå en bibehållen överföringshastighet på 145MB/s. Imponerande för en mekanisk hårddisk, men fortfarande långt ifrån SSD-prestanda. En 32MB cache och 3ms väntetid levereras i ett 2,5-tums format, men i vanlig ordning finns även en 3,5-tums modell med en kraftfull aluminiumkylfläns.

Annons

Vi har ännu inga prisuppgifter på den VelociRaptor-serien men med en 5-års garanti väntas hårddiskarna lanseras under detta andra kvartal.

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid