En ny rapport hävdar att Microsoft kommer att lansera ännu en modell av spelkonsolen Xbox One. Denna gång utan någon optisk läsare.

Spel konsolen Xbox One har sett flera iterationer under sin livscykel. Trots att tillverkaren Microsoft sägs vara mitt i utvecklingen av spelkonsolens uppföljare som bär kodnamnet ”Scarlett” hävdas det nu att ännu en modell av Xbox One är på väg först.

Informationen kommer från en rapport publicerad av Thurrott och menar att under våren 2019 kommer en prispressad Xbox One-konsol att lanseras. Anledningen till att denna modell ska kunna bli billigare än de iterationer som Microsoft i dagsläget erbjuder sägs vara en avsaknad av optisk läsare.

Då den optiska läsaren ska ha lämnats vid vägkanten av denna ryktade Xbox One-modell kommer användare endast att kunna köpa spel eller annan media digitalt. Enligt Thurrott ska Microsoft förbereda en kampanj som tillåter ägare av spel i fysiskt format att ”omvandla” sina fysiska skivor till digitala produktnycklar. Kampanjen ska fungera på så vis att ägare av fysiska kopior av spel kan lämna in dessa hos auktoriserade butiker och i utbyte få en digital produktnyckel för det spel som lämnas in.

Illustration av Xbox One utan optisk läsare. Bildkälla: Hexus

Thurrott nämner även hur ytterligare en Xbox One S-version ska vara på väg. Denna med en optisk läsare, men Microsoft ska ha hittat andra områden att skära ner produktionskostnaden genom.

Thurrott menar att hans källor ska ha sagt hur Microsoft siktar på en prislapp på 200 dollar eller lägre för denna kommande iteration utan optisk läsare. Nyutgåvan av Xbox One S sägs få en något högre prislapp, men fortfarande ett lägre pris än originalversionen av konsolen.

Huruvida dessa rykten stämmer återstår att se. Paul Thurrott menar att den spelkonsol som kommer utan optisk läsare är planerad att lanseras någon gång under våren 2019. Något som med lite tur innebär att vi inte behöver vänta allt för länge på officiell information angående dessa konsoler. Förutsatt att det faktiskt finns några nya Xbox One-iterationer att tala om. När det handlar om rykten och annan obekräftad information är det rekommenderat att ta informationen tillsammans med en nypa salt.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

1
Leave a Reply

Please Login to comment
1 Comment threads
0 Thread replies
1 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Daniel Lundqvist Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Daniel Lundqvist
Medlem
Daniel Lundqvist

Trevligt för dem som vill betala 200kr extra per spel via MS Store, I guess 🙂