Nya brytare, tillbehör och tangentbordsmodeller hos Varmilo på Computex 2018

0

Varmilo har kraftsamlat inför Computex och tar med sig flera unika lösningar. Vi kikar på bland annat deras nya elektrokapacitiva brytare och Bluetooth-lösning.

Den kinesiska tillverkaren Varmilo har gjort sig ett namn i vår testbänk som en tillverkare med annorlunda tänk och högkvalitativa produkter. Namnet Varmilo är en kombination av orden via och armilo från Esperanto, och innebär i sammanhanget att utrustningen är anpassad för Dig – ett namn man lever upp till på Computex-mässan.

Varmilo spinner bland annat vidare på sin idé om egna kontaktlösa elektrokapacitiva tangentbordsbrytare. På Computex förra året visade tillverkaren sin Sakura Pink-brytare, en brytare som slog igenom i vår testbänk som den mest lena brytaren vi någonsin testat. För att förklara hur brytaren känns så kan vi sammanfatta det med att det är som att skriva på moln. Computex 2018 är scenen för nästkommande brytare, den här gången en taktil-brytare istället för linjär som Sakura Pink är.

För att kort sammanfatta fördelarna med en kontaktlös elektrokapacitiv brytare över en traditionell mekanisk brytare så ligger det hela i aktiveringen. Varmilo Sakura Pink till vänster använder sig av en förändring i kapacitans för att aktivera brytaren, medan en traditionell Cherry MX-brytare sluter kretsen med hjälp av en fysisk stam, vilket med tid leder till slitage.

EC-brytare är inte lika känsliga mot kontaktproblem orsakade av oxidering eller skräp, vilket i praktiken gör livslängden nästintill oändlig. Det innebär även att användare kan förlita sig på konsekvent och exakt aktivering – samtidigt som det också leder till att brytaren är snabbare att registrera och bearbeta för en dator. Varmilos EC-lösningar använder sig även av en korsstam i MX-form, vilket möjliggör kompatibilitet med en stor mängd eftermarknads brytarlock.

Med sina EC-brytare har Varmilo för avsikt att gå i liknande fotspår som den mest kända EC-brytaren, nämligen Topre – och implementera lösningar som drar nytta av kapacitansaktivering. Tillverkaren spånar om tankar kring bland annat slaglängds- och tryckbaserad inmatning, där brytaren exempelvis vid lösa tryck matar ut gemener, och vid hårdare slag matar ut versaler. Vår förhoppning är att de likt Topre kommer med en lösning där Vi som användare själva får ange aktiveringspunkt – men inget är sagt om det idag.

Varmilo-tangentbord med deras EC-brytare väntas landa någonstans runt 1700kr, ett pris vi känner är rättfärdigat med tanke på hur dyr tekniken är. Vi har hittils blivit imponerade av samtliga Varmilo-tangentbord som vi har testat och vi ser fram emot att få sätta tänderna i deras nya taktila EC-brytare i testbänken.

Varmilo visar även upp en ny teknik där deras tangentbord använder sig av ett sensorfält i Varmilo V motion. Tanken är att användare kan använda handgester över ett sensorfält för att exempelvis ställa in olika belysningsmönster och volymnivåer.

Vi vet inte idag hur komplex fältet är, men möjligheterna med ett sensorfält känns för oss oändliga. Vi tänker att användare bland annat ska kunna inaktivera windows-tangenter i ett spelläge, byta layout och andra godsaker. Prislappen för de Varmilobräden som inkluderar V motion-tekniken hamnar någonstans runt 1800kr.

Sist men inte minst så presenterar Varmilo även en ny produkt i sin Bluetooth-dongel VDbox. Tanken är att VDbox ska omvandla ett trådbundet tangentbord till en Bluetooth-enhet, och därmed möjliggöra anslutning till mobiltelefoner, laptops och andra kompatibla Bluetooth-enheter.

NordicHardwares Computex-reportage presenteras i samarbete med MSI.

Fler videoreportage från Computex 2018

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid