Under avtäckandet av nya iPad Pro talades det mycket om dess prestanda jämfört med föregående modell. Något som nu blir mer tydligt genom prestandatester för surfplattan som listats på internet.

Tidigare i veckan höll Apple sitt senaste event där nya modeller av produkter som Mac Mini, MacBook Air och iPad Pro avtäcktes. Vad gäller företagets nya surfplatta lades mycket fokus på dess prestanda. Apple nämnde i sin presentation hur nya iPad Pro ska kunna mäta sig med Microsofts spelkonsol Xbox One S i ren prestanda.

Detta har dock hittills endast varit Apples egna lovord för sin egen produkt. Nu har däremot den nya surfplattan listats i databasen för den syntetiska testsviten Geekbench.

Som ovanstående bild visar lyckades Apples nya surfplatta kamma hem 5 030 poäng i den del av Geekbench som endast nyttjar en processorkärna. I den del som nyttjar samtliga kärnor landade poängen på 17 995.

Inlägget i Geekbench databas visar även att just denna iPad Pro som testats utrustats med sex gigabyte (GB) RAM-minne. Apples nya processorkrets A12X Bionic som baseras på 7 nanometers (nm) tillverkningsteknik och kommer utrustad med åtta processorkärnor står även listad.

Som vanligt med prestandasiffror som dyker upp innan faktiska oberoende recensioner publicerats så är en nypa salt rekommenderad att ha till hands. Däremot pekar testresultaten från Geekbench mot att Apple kan ha lyckats minska gapet mellan surfplattor och bärbara prestandadatorer.

För att jämföra siffrorna från ovanstående bild med en produkt som idag finns på marknaden finns en bild på vad den MacBook Pro-modell som lanserades i mitten av året lyckas åstadkomma här nedanför.

MacBook Pro-modellen som testats får en poäng på 5 419 i den delen av testet som nyttjar endast en processorkärna. Detta är då strax under 400 poäng mer än nya iPad Pro. När det kommer till den del av testet som nyttjar samtliga processorkärnor kan den bärbara datorn skryta med en slutpoäng på 21 252. Detta är omkring 3 250 mer än surfplattan.

Att förvänta sig samma nivå av prestanda ur en surfplatta som ur en bärbar dator med en Intel Core i9-processor är fortfarande något orealistiskt. Däremot kan Apple ha minskat gapet mellan de två produktsegmenten.

Än en gång är det värt att påpeka att potentiella köpare av den kommande iPad Pro-modellen bör vänta på att fullständiga recensioner från oberoende källor publiceras innan köp genomförs.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

5
Leave a Reply

Please Login to comment
2 Comment threads
3 Thread replies
5 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
5 Comment authors
MorkulklappaTellus82JB Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
JB
Medlem
JB

Det blir en dyr jul med allt nytt från Apple;)
MEN:
Snabb dator (Mac mini) – ok, snabb laptop (MacBook) – ok, men så snabb padda (iPad) – varför? Gör hellre en 2-in-1!

Tellus82
Medlem
Tellus82

Geekbench är kanske inte det mest rättvisande testverktyget när det kommer till prestanda, speciellt inte ihållande prestanda, testerna är så korta att de flesta SoC/CPUer inte kommer springa in i ström eller temp throttling. Lite hårdare tester kommer dock visa skillnader rätt fort. Körde precis en runda på min spelrigg & temp på cpu ligger stadig på idle nivåer under testandets gång, så lite press sätter denna ”benchmark” på grejerna.

Gäst

Du har helt rätt! Men visst sätter man en Apple Bionic i ett fullstort chassi så kanske det kan mäta sig med i9:orna. Det är en otrolig utveckling vi sett här sedan de tog över utvecklingen av deras egna version av ARM cpuer. När väl Apple sätter dem i sina Macbooks om några år då är Intel körda. ARM har framtiden för sig, det har inte x86.

En annan sak är att NH fortfarande inte fixat profilsektionen. För jävligt!

Morkul
Medlem
Morkul

Helt korrekt dessutom vet vi inte hur testerna är genomförda. Med sådan värmeutveckling i9-orna har visat så är även rumstemperatur viktig i sådana här fall.

Kan tänka mig att man inte direkt vill hålla i den i längden, kanske utomhus istället för vantar. 🙂