AMD har som väntat nya grafikkort under utveckling och nu bekräftar företagets vd Rory Read att vi kommer få se den nya Sea Islands-arkitekturen under första halvåret 2013. I samband med lanseringen av vad som väntas bli Radeon HD 8000-serien planerar företaget ytterligare spelpaket.

Under ett konferenssamtal som tyvärr kantades av dåliga nyheter där AMD:s nota för fjärde kvartalet 2012 slutade med en förlust på 473 miljoner dollar och förutom att man nu börjar vända sig mot nya marknader för att bredda sin verksamhet och lönsamhet har man presenterat några av planerna för 2013.

Rory Read meddelade att AMD planerar att uppdatera sin Radeon HD-familj under första halvåret 2013 och att de nya grafikkorten kommer att introduceras tillsammans med en ny spelkampanj likt ”Never Settle”. Ett spelpaket som introducerades i vintras tillsammans med Radeon HD 7000-serien med bland annat gratis speltitlar som Hitman: Absolution, Far Cry 3 och Sleeping Dogs.

AMD_Radeon_Storbild

”Vi introducerar nya starka APU- och grafik-produkter under första halvåret 2013 som kommer att påskynda vår AMD-verksamhet med slutmålet att återvända lönsamhet och positivt fritt kassaflöde till AMD under det andra halvåret i år,” sa Rory Read, AMD:s vd, under ett konferenssamtal.

Redan under första kvartalet 2013 ska AMD följa upp sin Never Settle kampanj där man planerar att utöka med nya speltitlar för att bibehålla den positiva respons man säger sig fått på den ursprungliga kampanjen i vintras.

Som väntat avslöjade inte AMD några detaljer kring sina nya grafikkretsar men att det handlar om den kommande Sea Islands-arkitekturen och vad som väntas döpas till Radeon HD 8000-serien är knappast någon högoddsare. Vilka modeller som kommer att dyka upp på marknaden först och vilka prestandavinster vi kan få se är oklart. 

Relaterade artiklar:

Annons

3
Leave a Reply

Please Login to comment
3 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
Viking1962flopper Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
flopper
Medlem
flopper

Kanske spel som inte strular så mycket?
men 8970 verkar lovande för en annans uppsättning.

och Äntligen nya kort..

Tord Nilsson
Medlem
Tord Nilsson

Blir väl problem med drivrutinerna som vanligt när ett nytt grafikkort släpps

Medlem
Kaleid

Tror inte det blir speciellt mycket strul med drivrutiner, de lär vara bättre än för nuvarande generation eftersom nästa arkitektur även den bygger på GCN och som artikeln på techreport visar så har AMD fixat en mycket jämnare framerate i t.ex. Skyrim med Catalyst 13.2b.