Nya Razer Blade Pro är en stilren bärbar dator med imponerande prestanda. Vi har fick möjligheten att klämma på monstret under Dreamhack Winter 2016.

Razer har kanske inte gjort sig kända för avskalad och stilren design. Men det är någonting vi har fått se mer av i flera av företagets senaste produkter, även i Blade-serien. Nya Razer Blade Pro är stilren, svart laptop med bland annat en i7-processor och en fullskalig Pascal GPU.

Innanför skalet hittar vi en Nvidia GTX 1080-grafikkrets tillsammans med en Core i7-6700HQ. Med en 17 tum stor skärm med 4K-upplösning kommer det också behövas en hel del kraft för att spela på resande fot.

När vi fick testa datorn under en kortare stund så passade vi på att se hur pass den klarar av spel i 4K. Vi testade Rise of the Tomb Raider med ”very high”detaljnivå. Ett genomsnitt på 45 bildrutor per sekund är inte illa för en så pass tunn dator.

Razer Blade Pro ger även komfort med mekaniska brytare

Tangentbordet på datorn är utrustat med ordentliga mekaniska brytare. Men dessa brytare är av väldigt låg profil. Något som tidigare har resulterat i ett mycket tjockare format hos bärbara datorer.

När man klämmer in komponenter av denna rang i en bärbar dator så blir värmeutvecklingen lätt ett problem. Under den korta tiden som vi spelade på Blade Pro så märkte vi av att datorn blev väldigt varm. Detta är inte speciellt förvånande då Blade Pro inte har någon extern vattenkylningsdocka eller annan specialanpassad kylningsanordning som vi sett på kraftfulla bärbara datorer på senaste tiden.

Razer Blade Pro förväntas dyka upp på marknaden under första kvartalet av 2017. Entusiaster som känner sig intresserad gör dock rätt i att börja hålla på utgifterna. Med ett pris på minst 42 000 svenska kronor och uppåt så är Blade Pro en betydande investering.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

2
Leave a Reply

Please Login to comment
2 Comment threads
0 Thread replies
1 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
Perry Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Perry
Gäst
Perry

Nice… det börjar likna något nu. Men varför 4k på en liten laptop? Onödigt och mycket prestandakrävande. 1920×1080 hade räckt gott och väl.

Medlem
Sattyg

42 000 kr snacka om fet stationär man får för den summan..