Lenovo ThinkPad-serien uppdateras i dag med flera nya modeller. En gemensam nyhet är högre skärmar som lämnar 16:9-formatet bakom sig. ThinkPad X1 Titanium Yoga presenteras som företagets tunnaste ThinkPad och X12 Detachable har en avtagbar skärm.

På CES 2021 introducerar Lenovo i dag flera nya laptops riktade till marknadens dyra segment. ThinkPad uppdateras med fokus på X-familjen och i detta fallet på de kompakta modellerna. Bland de mindre nyheterna introduceras nya versioner av de klassiska X1 Carbon och X1 Yoga-modellerna, som nu når Gen 9 respektive Gen 6. För dessa modeller är skärmen troligen den största nyheten, då de går från 16:9- till 16:10-format. En mindre nyhet är modellernas fingeravtrycksläsare, som nu är inbyggda i på/av-knappen.

ThinkPad X1 Titanium Yoga är en helt ny produkt från Lenovo. Den är byggd i titan och är Lenovos tunnaste ThinkPad hittills med en tjocklek på elva millimeter. Den har också en ovanligt hög 3:2-skärm som mäter 13,5 tum. På insidan finns en Intel Tiger Lake-processor (oklart vilken) som också inkluderar Intel Evo-certifiering för att bland annat garantera stöd för Thunderbolt 4.

Annons

Surface Pro-konkurrent

ThinkPad X12 Detachable är det fulla namnet på en ny ThinkPad-modell som kan beskrivas som en direkt konkurrent till Surface Pro-serien från Microsoft. Den inkluderar en surfplatteliknande skärm med stöd för en penna och med ett inbyggt stöd på baksidan. Skärmen mäter 12,3 tum, vilket alltså ger X12 exakt samma skärmstorlek som Surface Pro 7.

Likt många konkurrenter lägger Lenovo stor vikt vid de nya modellernas funktioner för konferenssamtal. De nya X1 Carbon- och X1 Yoga-modellerna kommer med Dolby Voice-teknik som ska optimera högtalare och mikrofon för röster när datorn används för röst- och videosamtal. För användning utanför kontoret introduceras också stöd för 5G-uppkoppling i X1 Carbon.

Medan många tillverkare har lång framförhållning med sina lanseringar på CES, lanseras alla nyheter från Lenovo under januari eller februari 2021. X1 Carbon och X1 Yoga ska nå butiker i februari medan X1 Titanium och X12 Detachable lanseras redan i januari. Svenska priser har inte bekräftats.

Annons

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid