Corsair lanserar nu två nya kraftfulla processorkylare i sitt segment av slutna vattenkylningssystem. Corsair H100i och H80i ska komma med nya kylblock, tystare fläktar samt kommer med företagets Corsair Link-teknik integrerad direkt under huven för övervakning och styrning av kylarna.

Corsair fortsätter att uppdatera sina Hydro-kylare och när man nu lanserar två nya flaggskepp i sitt sortiment är det med flera nyheter. Precis som i instegsmodellerna man nyligen presenterade kommer H100i och H80i med nya och effektivare kylblock, kraftigare gummislangar med högre vattenflöde samt den nyutvecklade fläkten Corsair SP120L. Slutresultatet ska enligt Corsair vara två kylare som är både tystare och effektivare än sina föregångare men som även kommer med lite andra tekniska nyheter.

Corsair har bakat in sin styrteknik Corsair Link direkt i kylarnas kylblock. Vilket gör att användare kan koppla in sin kylare till en USB-ingång för att styra allt från fläkthastigheter, ljudnivå och LED-belysningen i blocket. Det går även att skapa och spara egna personliga kylningsprofiler genom den medföljande mjukvaran Corsair Link Dashboard. För dem som investerar i ytterligare Corsair Link-kompatibla enheter finns det en extra Link-kontakt på pumpen där dessa kan kopplas in och styras tillsammans med kylaren.

Corsair H100i

H100i_motherboard

Corsair H100i använder sig av en maffig 240 millimeters radiator och dubbla Corsair Air SP120L-fläktar. För den med utrymme och budget går detta att utöka till fyra fläktar i en så kallad push/pull-konfiguration. Kylaren kräver ett chassi med plats för en 240 millimeters radiator men ger stöd för alla de senaste processorsocklarna från både AMD och Intel. Prislappen ska landa på runt 1 000 kronor inklusive moms.

Corsair H80i

H80i_motherboard

Corsair H80i är alternativet för dem med plats för endast en 120 millimeters radiator. Corsair krymper radiatorn och fäster istället de två 120 millimeterfläktarna på vardera sida om radiatorn i en push/pull-konfiguration. Även Corsair H80i stödjer de senaste processorsocklarna från AMD (AM2/AM3/FM1/FM2) och Intel (LGA115x/1366/2011). Prislappen ska landa på runt 850 kronor inklusive moms.


Relaterade artiklar:

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid