NZXT håller liv i RGB-trenden och har nu avtäckt nästa generations Hue-produkter som under samlingsnamnet Hue 2 ska lysa upp tillvaron för datorentusiaster.

NZXT var en av tillverkarna som fick RGB-trenden att få ordentligt momentum med sitt ekosystem Hue. Nu har företaget avtäckt nästa generations Hue-produkter som går under namnet Hue 2 och består av totalt 10 produkter. Bland annat en ny kontrolldosa för intern RGB-belysning i datorer och en ny kontrolldosa för omgivningsbelysning för området runtom användarnas datorer.

Enligt NZXT är en av de stora nyheterna med Hue 2 att alla enskilda RGB-produkter har en inbyggd mikrokontroller. Denna ska låta kontrolldosorna att se skillnad mellan olika produkter som kopplats till samma kanal på dosorna. NZXT hävdar att detta ska leda till enklare synkronisering av de olika LED-lamporna i produkterna.

Mikrokontrollerna ska även tillåta användare att koppla olika typer av HUE-produkter till en och samma kanal på kontrolldosorna. Utan att förlora kontrollfunktionen över de enskilda produkterna.

Annons

Hue 2 Ambient är en RGB-kontroller för den som känner att adresserbar belysning inte bara hör hemma i datorer och vill lysa upp hela sin uppgivning. Detta kan liknas med till exempel Philips Ambilight där belysning på baksidan av bildskärmen ska bidra till bättre inlevelse. Enligt produktsidan ska Hue 2 Ambient ha en rad olika förinställda lägen samt ha funktionen att återspegla de färger som för närvarande visas på bildskärmen.

Likt de tidigare RGB-produkterna från NZXT kommer dessa nya produkter att kräva mjukvaran ”CAM” för att kunna styras. NZXT har i skrivande stund inte delat med sig av några exakta lanseringsdatum för produkterna. Det är inte heller klart vad för prislappar de kommer att bära när de når svenska butikshyllor.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid