Efter att den första upplagan av datorchassit H1 möttes av lagom mycket negativ kritik gör nu NZXT ett nytt försök med en version av mini-ITX chassit NZXT H1.

Strax efter att NZXT lanserade sitt mini-ITX chassi H1 för omkring två år började negativa aspekter krypa fram. Chassit som till en början fick god kritik för sin design som lät oerfarna datorbyggare sätta ihop en dator i miniformat fick det hett om öronen. Den förlängningskabel för PCI Express-anslutningen för grafikkort rapporterades fallera. Dessa rapporter blev sedan för många för att ignorera och vissa kablar rapporterades även fatta eld.

Nya NZXT H1 siktar på att lägga det hela bakom sig. Detta med en något större formfaktor på 15,6 liter jämfört med originalets 13 liter. NZXT säger sig även ha jobbat mycket nära en ny återförsäljare av PCI Express-kablar och kablarna ska även ha genomgått en mycket hårdare utvärdering.

Den något större volymen ska enligt NZXT låta användare nyttja de mest kraftfulla grafikkorten idag utan att behöva oroa sig för plats. Det interna facket för grafikkort har även utrustats med en dedikerad chassifläkt för extra luftflöde.

Det stora dragplåstret för NZXT H1 är att chassit erbjuder mer än bara en låda att stoppa komponenter i. Den kommer med en rad förinstallerade komponenter som en sluten vattenkylare för processorer. Även ett nätaggregat på 750 W medföljer, ett snäpp upp från det nätaggregat på 650 W som följde med originalet.

Nya upplagan av H1 har redan börjat dyka upp hos återförsäljare. Här i Sverige kommer den med ett riktpris på 4 199 kronor.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid