RGB för hela slanten är vad som gäller när NZXT visar upp sin nya fläktserie Aer, där stora delar av fläktramen tas upp av ett ställbart belysningssystem.

Hårdvara med belysning som kan vara vilken färg du än vill har varit den förmodligen mest märkbara trenden på årets teknikmässor. Nu har NZXT hakar på tillverkare så som Corsair och Thermaltake och släpper sina egna RGB-belysta fläktar. Dessa går under namnet Aer och ser ut att ha dragit inspiration från Riing-fläktarna från Thermaltake.

6912252_19

Det som särskiljer NZXT Aer från andra RGB-fläktar är just att dessa kan styras av Hue+, en kontroller från NZXT som låter dig koppla upp till fem fläktar per kanal och styra varje fläkts olika LED-lampor helt individuellt. Där till exempel Thermaltake har en ganska klumpig kontroller som endast kan styra tre fläktar i taget och inte kan skötas via mjukvara. NZXT:s belysning tar upp en förhållandevis stor del av ytan på ramen.

Trots RGB-belysning som ger datorn den där speciella ”gamer”-looken och förmodligen ger rummet en del discokänsla så vill NZXT skryta med formidabel prestanda på Aer-fläktarna. Serien finns med diametrar på antingen 120 eller 140 millimeter, roterar i upp till 1 500 varv per minut och klarar av ett luftflöde på upp till 71,6 kubikfot per minut (för 140 mm-varianten).

 Aer RGB120Aer RGB140
Storlek:120 mm140 mm
Djup:26 mm26mm
Rotationshastighet:1500 varv/min PWM1500 varv/min PWM
Ljudnivå:31 decibel 33 decibel
Luftflöde:61,4 cfm71,6 cfm
Statiskt tryck:1,36 mmH2O1,81 mmH2O
Anslutning:4-pin PWM4-pin PWM
Garanti:2 år2 år

NZXT Aer förväntas lanseras i Sverige inom kort och kommer att kosta cirka 350 kronor för 120 mm modellerna samt 380 kronor för 140 mm modellerna. Även 3-pack och paket med inkluderad Hue-kontroller kommer att finnas.

Lägsta pris på Prisjakt.nu

1
Leave a Reply

Please Login to comment
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Medlem

Även om jag älskar LED-bling, så tvingas jag notera att rotorn är märkbart mindre diameter på dessa enheter jämfört med en vanlig fläkt, så om kylning av datorns komponenter är det primära kanske man bör välja en annan modell… *snyft*