Small preview image

Intel har redan presenterat sin andra generations Atom-plattform Pine Trail för den bärbara datormarknaden och nettops. Men Atom N-serien har även sina syskon i Atom Z-serien som med ytterligare sänkt strömförbrukning varit populära i MID, UMPCs och även vissa netbooks. Nu säger nya uppgifter att även Atom Z-serien är på väg att få en efterträdare och den med namnet Intel Oak Trail. Tidigare har man trott att Moorestown skulle bli nästa krets vigd för MID-marknaden och på så sätt bli en naturlig ersättare till Atom Z-serien, men så verkar nu inte vara fallet.



Oak Trail ska vara en SoC lösning som på detta sätt blir mer effektiv än dagens Atom Z5xx serie och även om det bara är obekräftade rykten än så länge har det satt fart på spekulationerna.


På PC Watch som publicerat informationen om Oak Trail talar man bland annat om att den nya Atom Z-plattformen kan komma att bli en x86-version av Moorestown. Då den senare med största sannolikhet inte kommer att stödja x86 och med andra ord Windows.



Oak Trail skulle bli en SoC-lösning där den mesta funktionaliteten bakas in i samma krets, likt Pine Trail och inte kräva extra kretsar som förra generationens Atom-plattform på bilden.


Än så länge är detta bara rykten men Intel har sagt att man har stora planer för den mobila marknaden och även om Moorestown är en spännande CPU skulle det nog finnas plats för en radarpartner i Oak Trail-plattformen.


Källa: PC Watch genom Pocketables.net

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid