OBRovskys, mera känd som OBR har lagt upp bilder på sin blogg där han har både Llano och Bulldozer överklockade och detta sägs vara på luft. Medan vi helt saknar några prestandamätningar som är borttagna på grund av sekretess så ser vi att båda processorerna överklockats rätt friskt över 4,6 GHz och Llano tar sig igenom Cinebench på 4 679 MHz.

Bulldozer och Llano har ännu inte lanserats på den stationära marknaden och medan en av dem ligger runt hörnet väntar vi tålmodigt på lite siffror. I en blogg har OBR lagt ut bilder på CPU-Z med både Llano och Bulldozer överklockade.

Först har vi Llano som överklockats till 4 679 MHz med en okänd spänning som lyckats ta sig igenom wPrime 32M, Cinebench 11.5 och SuperPi 1M. Med tanke på att resultaten ska vara med vanlig luftkylning ser det ut som att Llano har bättre överklockningsmarginaler än dagens Phenom II och Athlon II på 45nm SOI. Med tanke på de ytterst minimal ändringarna i arkitekturen på Llano så har man troligtvis den nya 32nm SOI/HKMG-processen att tacka för detta

Annons

AMD_Llano_4679a AMD_Llano_4679b AMD_Llano_4679cCinebench 11.5 är rätt så krävande så med tanke på detta bör Llano klara av frekvenser högre än Phenom II i en stabil 24/7-klock. Flera källor visar även att minneskontrollern är förbättrad då Llano ser ut att klara av att överklocka minnen en bra bit över 2 300 MHz.

Det som kanske mer är intressant är Bulldozer, eller Zambezi som konsumentkretsen ska heta. Även denna är byggd på 32nm SOI/HKMG och kommer med 4 moduler som huserar 2 kärnor vardera för totalt 8. Modellen FX-8130P kommer med ett TDP-värde på 125W med en klockfrekvens på 3,8 GHz som kan gå upp till 4,2 GHz i Turbo-läge. Här har den överklockats till 4 635 MHz och tuggat sig igenom SuperPi 1M med en spänning som ligger någonstans över 1.5 V.

AMD_Zambezi_4635OBR passar även på att nämna att de ingenjörsexemplar som siktats på nätet visat undermålig prestanda på grund av dåligt BIOS och inte en begränsning AMD satt i processorn. Stämmer detta så är det inte alls omöjligt att AMD väntade in i det sista att skicka ut korrekt BIOS-kod till sina partners. Han säger sig få korrekt prestanda med ASUS Crosshair V Formula och Gigabyte GA-990FXA-UD7 och arbetar med ASUS, Gigabyte och MSI för att få till korrekt fungerande BIOS till samtliga.

Annons

Precis som alltid med tidiga uppgifter gäller det att ta dessa uppgifter med en nypa salt, men lanseringen av AMD:s kanske mest efterlängtade produkter någonsin börjar närma sig.

Källa: OBRovsky Blog

Annons

1
Leave a Reply

Please Login to comment
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
shaglord Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Micke
Medlem
Micke

Härligt, nu börjar det bubbla. Själv väntar man på bulldozer med inbyggd grafik som kommer lite senare. Mera sånna här nyheter 🙂 /s