Oavsett hur häftig den bakomliggande tekniken är så kommer en VR-plattform i slutändan inte långt utan kompatibla spel och program. Nu har Oculus avslöjat totalt 30 titlar som kommer finnas tillgängliga från och med slutet av mars.

Ett par VR-kompatibla titlar har vi känt till sedan tidigare i samband med Oculus Rift, till exempel de två rymdstridssimulatorerna Eve Valkyrie och Elite Dangerous, men nu vill företaget leva upp till löftet om en större skara lanseringsspel. Under dagen har Oculus publicerat en lista på totalt 30 titlar som kommer finnas tillgängliga till plattformen när leveranserna av konsumentversionen drar igång i sommar.gdcblog2

Windlands och Lucky’s Tale har vi tidigare stiftat bekantskap med som demospel i Oculus CES-monter, och Project Cars är en tidigare känd titel som redan gjort debut till PC utan VR-fokus. Bland de övriga spelen hittar vi allt från arkadliknande actionspel som Eve Gunjack till pusselspel som Keep Talking and Nobody Explodes, som även det funnits tillgängligt via Steam sedan tidigare men som i år även kommer i VR-utförande.

Utöver lanseringstitlarna utlovar Oculus totalt över 100 spel till Rift under 2016. De 30 spel som listats inför lanseringen kommer bli tillgängliga redan den 28 mars för de som redan har ett kompatibelt utvecklarkit.

Lägsta pris på Prisjakt.nu

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid