Oculus har nu bekräftat att VR-headsetet Quest 2 kommer att få stöd för 120 Hz uppdateringsfrekvens som en experimentell funktion i en kommande uppdatering.

Tidigare har det spekulerats i att Oculus kan komma att implementera stöd för 120 Hz uppdateringsfrekvens hos sitt VR-headset Quest 2. Detta efter att Andrew Bosworth från Facebook Reality Labs gett kommentarer angående just en sådan funktion. Detta har nu bekräftats vara mer än bara en idé.

Utvecklingsplanen för Oculus Quest 2 har nu uppdaterats med ”120 Hz funktion” som ett av målen för produkten. Funktionen kommer som tidigare nämnt vara en experimentell sådan och den kommer att rullas ut i två faser. Den första fasen är att ge programutvecklare tillgång till de verktyg som behövs för att få deras specifika appar och program möjligheten att köras med 120 Hz uppdateringsfrekvens. Den andra fasen är att ge användare av Oculus Quest 2 möjligheten att aktivera eller avaktivera den höga uppdateringsfrekvens i de program som implementeras med funktionen.

Exakt när funktionen börjar rullas ut är inte helt säkert. Oculus utvecklingsplan visar att man hoppas börja utrullningen under nästa månad. Sannolikheten för att detta sker har dock klassats som ”medium” vilket innebär att vi kan komma att se förseningar.

Skulle denna uppdatering bli verklighet blir det den andra uppdateringen av detta slag. När VR-headsetet lanserades hade det en maximal uppdateringsfrekvens på 72 Hz. Senare lanserades en uppdatering som möjliggör en uppdateringsfrekvens på 90 Hz och inom kort den kommande uppdateringen för 120 Hz.

Hur stor påverkan denna ökade uppdateringsfrekvens kommer att ha på enhetens batteriliv återstår att se. Högre uppdateringsfrekvens innebär större batterikonsumtion. Det är i dagsläget inte ens helt säker att denna funktion kommer att ta sig ur det experimentella stadiet och blir en grundpelare hos Oculust Quest 2.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid