Facebook har nu gått ut med att man lägger försäljningen av VR-headsetet Oculus Quest 2 på is under en period. Detta efter rapporter om att den del som rör vid användares ansikten orsakat hudirritation.

Facebook ska ha börjat motta rapporter om ett tidigare okänt problem med företagets VR-headset Oculus Quest 2. Det rör sig om ett litet antal användare som ska ha upplevt hudirritation efter användning. Ett problem som ska ha orsakats av den ring av skum som sitter mellan VR-headsetet och användares ansikten.

Efter dessa rapporter har Facebook nu gått ut med att man pausar försäljningen av Oculus Quest 2 på global nivå. Under denna paus kommer man att ersätta denna originaldel av VR-uppsättningen med en silikonbaserad ansiktsring. Ett byte man förväntar sig ska vara klart den 24 augusti då försäljningen förväntas återupptas med de nya ringarna inuti enhetens förpackning.

Användare som redan äger ett Oculus Quest 2 och vill byta in den ansiktsring i skum som medföljt hittills kan höra av sig till Oculus för att starta ett ärande om att byta ut den mot en av de nya i silikon.

I sitt blogginlägg nämner Oculus att man efter undersökningar inte hittat några giftiga ämnen i varken ansiktsringen eller någonstans under tillverkningsprocessen som skulle kunna orsaka hudirritation. Dock ska det ha kommit in 5 716 rapporter om detta problem och företaget väljer nu att vidta åtgärder.

Inte bara kontaktringen som ersätts

När VR-headsetet börjar säljas igen är det inte bara en ansiktsring i silikon som kommer att vara nytt när det kommer till Oculus Quest 2. Facebook kommer även pensionera instegsmodellen som kommer med 64 gigabyte integrerad lagring och ersätta denna med en variant som erbjuder 128 GB lagring. Prislappen kommer däremot inte att ersättas och den framtida instegsmodellen kommer att bara samma riktpris som dagens.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid