Facebooks senaste VR-headset Oculus Quest 2 kan skryta med att trådlöst spela VR-titlar som renderas på en dator utan någon fysisk koppling mellan de två enheterna. Nu har Mark Zuckerberg bekräftat att denna funktion även kommer till första generationens Quest-headset.

Tidigare i år publicerade Facebook en uppdatering till sitt VR-headset Oculust Quest 2 som låter VR-spel köras trådlöst från en dator till headset via Wifi. Detta innebär att kravet på kablar mellan VR-headset och den dator som står för hästkrafterna försvinner helt och hållet. Förutsatt att den router som ska stå för kommunikationen är snabb nog.

Det var inte helt klart om denna funktion skulle hitta sin väg till den första Quest-modellen eller ej. Något som nu har bekräftats ske av Facebooks VD Mark Zuckerberg. Informationen kom i samband med en video relaterad till uppdatering v30 för Quest-enheterna. I kommentarsfältet till videon skrev Zuckerberg kort och gott ”Air Link till Quest 1 är också på väg”.

Den kommande uppdateringen ska förbättra möjligheten att arbeta med flera saker samtidigt i VR-miljön. Videon visar hur tre olika fönster öppnar bredvid varandra och arbetsmiljön blir inte hel olik den man får av att sitta framför tre välvda datorskärmar. Uppdateringen sägs även expandera den maximala spelytan för Oculus Quest. Enligt UploadVR ska headsetens Guardian-system snart få möjlighet att reservera upp till 15 kvadratmeter som sedan blir den yta användare har att spela på.

Dessvärre vet vi inte exakt när denna uppdatering kommer att bli tillgänglig. Det står inte heller helt klart om Air Link för första Quest-headsetet kommer att inkluderas i just denna uppdatering. I skrivande stund finns det ingen definitiv lista över förändringarna som ska komma med uppdateringen så Air Link-funktionen kan i värsta fall dröja lite längre.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Subscribe
Notifiera vid
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments