Oculus Rift S har nu avtäckts och tar Oculus flaggskeppsheadset Rift till nästa nivå med högre upplösningar och färre kablar med samma prislapp som den bärbara modellen Oculus Go.

Oculus Rift har varit en av de stora spelarna när det kommer till VR-headsets. Nu har det blivit dags för enheten att dra sig tillbaka och ge plats åt sin efterträdare. Oculus har nu avtäckt Rift S som utvecklats tillsammans med Lenovo och tar lärdomarna Oculus lärt sig från sina tidigare VR-headsets och applicerar dessa på den nya flaggskeppsmodellen.

Rift S kommer med högre upplösning på de interna bildskärmarna jämfört med föregångaren. Nu rör det sig om en upplösning på 1 280 x 1 440 pixlar per öga och en uppdateringsfrekvens på 80 hertz. Kravet på externa sensorer har även försvunnit. Den nya modellen använder sig av samma ”inside-out”-tracking som Oculus Quest. Här rör det sig dock om fem kameror istället för fyra placerade runtom headsetets yttre.

Oculus har även omdesignat den rem som används för att hålla headsetet kvar på användarens huvud. En annan nyhet är att Rift S kommer att kopplas ihop med värddatorn med endast en ensam kabel.

Oculus har inte gett något specifikt lanseringsdatum för Rift S. Däremot kommer enheten att landa på butikshyllor ”under våren 2019”. Lanseringen förväntas bli samtidigt eller inte långt ifrån lanseringen av Oculus Quest. Tillverkarens fristående VR-headsetet utvecklat för användning tillsammans med smartphones. kl escort girls kisskl.com

Oculus Rift S kommer att bära samma riktpris som Quest-modellen. Det vill säga 399 dollar, vilket i runda slängar översätts till 4 400 svenska kronor.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid