Small preview image

Agility 2 är den första solid-state-enhet som enligt kontrollertillverkaren SandForce skeppas med en fullt färdigutvecklad och kommersiell firmware version. Detta betyder att SandForce strypt prestandan något för SF-1200 kontrollern vid skrivning av mindre filer, men att detta även gör det möjligt att pressa priserna något jämfört med SF-1500 baserade enheter och OCZs egen Vertex 2-serie som använder sig av en SF-1200 kontroller men med högre prestanda vid slumpmässig skrivning av små filer.



SandForce har några av de mest imponerande prestandaspecifikationerna på marknaden med sina SSD-kontrollers och nyckeln till dessa är filkomprimering. SandForce flashminneskontroller komprimerar data innan man skriver den till sina minnesceller vilket kraftigt minskar mängden skrivningar och samtidigt ökar mängden data man kan flytta på en given tid.


Problemet är att man med slumpmässig och redan komprimerad data inte kan utnyttja fördelarna med sin kontrollerdesign. Något man tittar närmare på i Anandtechs test av Agility 2.


Med slumpmässig och ej kompromerbar data sjunkar skrivprestandan till hälften och ligger under mer eller mindre alla konkurrenter på marknaden, förutom Intel X25-M serien.



Data från Anandtech.com


Det positiva är dock att dessa situationer sällan uppstår vid vanlig användning, där SandForce SSD-kontroller verkar fungera mycket väl och tillsammans med Crucial RealSSD C300 är den snabbaste på marknaden.

Subscribe
Notifiera vid
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments