OCZ Technology köpte för lite mer än ett halvår sedan upp kontrollertillverkaren Indilinx, för att kunna utveckla SSD-kontrollerchip internt. Företagets nästa förvärv är krets och SoC-utvecklaren PLX, ett varumärke som gör sig igenkänt från bland annat AMD:s grafikkort med dubbla GPU:er.

OCZ sa tidigare i år att man skulle sluta med RAM-minnen, för att istället fokusera på SSD-enheter. Bara två månader senare köpte de upp företaget Indilinx, som var först ut på marknaden med en billig kontrollerkrets med TRIM-stöd och på sin tid kom med hög prestanda. Det är utan tvekan ett företag som har förändrats på väldigt kort tid, och nu köper man upp PLX Technology.

ATI HD 4870X2 med en PLX-krets som kommunikation mellan GPU:erna

PLX Technology sysslar främst med att göra kommunikationschip för olika typer av enheter. Bland annat är det deras teknik som AMD använder sig av i sina grafikkort med dubbla GPU:er för att koppla samman dem genom en PCI Express-buss. Men de gör även andra kommunikationskretsar med protokoll som Gigabit Ethernet, USB, SATA och FireWire för server- och företagslösningar.

Annons

OCZ säger att PLX ingenjörer har ett rykte av att göra innovativa och tillförlitliga SoC-lösningar, mjukvara och firmware sedan uppstarten 1992. Affären ger OCZ runt 40 nya ingenjörer, och tillgång till deras immateriella egendom som borde sänka licenskostnaderna för flera lagringsprotokoll-relaterade tekniker. De borde även klara av att leverera SSD:er snabbare till marknaden än tidigare.

Om uppköpet av PLX kan hjälpa företaget att få ned licenskostnaderna, och därmed priserna på sina framtida SSD-enheter ser vi det som en bra grej. Men OCZ har höga ambitioner att komma åt den lukrativa företags- och servermarknaden, och det är där PLX immateriella egendom och produktportfölj borde vara till störst hjälp.

Relaterade nyheter:

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid