Att OCZ Technology har gjort något alldeles särskilt med sin nya Vertex Limited Edition solid-state-enhet visade sig ganska uppenbart redan när vi såg de första specifikationerna. Med imponerande läs- och skrivhastigheter och omatchad prestanda med små filer (50 000 IOPS vid slumpmässig skrivning av 4KB filer) ser enheten ut att slå alla konkurrenter på marknaden över fingrarna. Vi har fortfarande inte kunnat bekräfta vilken SSD-kontroller OCZ använder i sin nya Vertex LE, men nu har i alla fall enheten dykt upp i flera svenska butiker.

Priset på instegsmodellen med 100GB lagringskapacitet startar vid drygt 3600 svenska kronor men de flesta butiker har ett listpris på över 4100 kronor. Toppmodellen med 200GB lagringskapacitet kostar från 7600 kronor medan de flesta butiker vill ha mellan 8000-9000 kronor.

I våra kontakter med tillverkaren OCZ har man meddelat att man inte specificerat vilken SSD-kontroller som används och att det är en av OCZ-märkt kontroller. Vi lär veta mer när OCZ bestämmer sig för att göra en officiell lansering av enheten vilket nog lär komma tidigt nästa vecka.

oczle
OCZ Vertex LE listad i svenska butiker på Prisjakt.se

Hur som helst ser OCZ Vertex LE ut att vara något extra och nu hoppas vi bara att enheten snart får sällskap av Micron RealSSD C300 och andra SSD-modeller från den nya generationen.

 

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid