Samsung har nu presenterat två nya flaggskeppsskärmar vid CES 2023 i form av Odyssey Neo G9 på massiva 57 tum och nya Odyssey OLED G9. Båda i 32:9-format med siktet inställt på gaming.

Samsung fortsätter satsa på superbreda bildskärmar och presenterar under CES 2023 två nya massiva skärmar. Ena kan skryta med en storlek på hela 57 tum och den andra erbjuder en OLED-panel. Båda erbjuder ett bildformat på 32:9 och uppdateringsfrekvenser på 240 Hz.

Odyssey Neo G9 tar Samsungs redan gigantiska bildskärmar och tar konceptet ett steg längre. Tidigare har de superbreda enheterna klockat in på 49 tum men denna hoppar ett steg uppåt till 57 tum. Detta tillsammans med en kurvatur på 1 000R bör ge en lagom omslutande upplevelse för användare.

Övriga specifikationer inkluderar mini LED-teknik och VESA Display HDR 1 000. Upplösningen mäter in på 7 680 x 2 160 pixlar och uppdateringsfrekvensen ligger på 240 Hz.

Odyssey OLED G9 har även den ett bildförhållande på 32:9 men stannar kvar på 49 tum i storlek. Här ser vi också en mindre aggressiv kurvatur på 1 800R. Å andra sidan får vi däremot inte helt förvånansvärt en OLED-panel med Quantum Dot-teknik. Varje pixel kontrolleras individuellt vilket tillåter ett dynamiskt kontrastförhållande på 1 000 000:1. Även här ser vi en uppdateringsfrekvens på 240 Hz och svarstiden listas som 0,1 millisekunder.

Odyssey OLED G9 kommer även utrustad med Samsungs Gaming Hub som låter användare bruka tjänster för molnbaserat spelande som till exempel Geforce Now från Nvidia. Skärmen skeppas också med inbyggda appar som Netflix, Youtube och Prime Video genom Samsung Smart Hub för den som vill kolla på filmer eller serier utan att behöva ansluta bildskärmen till en dator.

Samsung har dessvärre inte angett något specifikt lanseringsdatum eller någon prislapp för varken Odyssey Neo G9 eller Odyssey OLED G9.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid