G.Empire GeForce GTX 480 är det första kortet på marknaden som på allvar bryter sig loss från NVIDIAs referensdesign. G.Empire som tidigare gick under namnet Little Tiger har utvecklat ett helt nytt kretskort, som tidigare misstagits för att tillhöra GTX 485, samt försett kortet med en stor kylare från ARCTIC.

G.Empire har skräddarsytt kortets PCB för att husera en ny effektivare 8-fasers strömförsörjning (6 faser på referenskorten) och tantalum kondensatorer för att hålla kortet stabilt även vid hög belastning och ökade klockfrekvenser.

Kortet kommer med dubbla PCIe 8-pins strömkontakter vilket betyder att man kan hämta hela 375 watt från nätaggregatet i systemet.

När man sett över kretskortdesignen har man även gjort kortet inkompatibelt med NVIDIAs referenskylare, något man löst genom att slänga på ARCTIC Coolings gigantiska Accelero Xtreme Plus kylare.

LittleTiger.GTX480_08

Med effektivare strömförsörjning, högkvalitativa komponenter och en mäktig kylare har G.Empire även passat på att öka klockfrekvenserna på kortet. Ganska ordentligt också med tanke på grafikkretsens höga värmeutveckling.

Grafikkort GPU-klock CUDA-klock GDDR5-klock

G.Empire GeForce GTX 480

801 MHz

1 601 MHz

3 800 MHz

GeForce GTX 480 referens

700 MHz

1 400 MHz

3 700 MHz

Grafikkortet har än så länge endast tillverkats i begränsad upplaga och skeppats till hårdvarusajter för recension. Men den asiatiska tillverkaren ser ut att satsa seriöst på grafikkortsmarknaden och vi hoppas att G.Empires produkter även hittar till Sverige.

Källa: Expreview

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid