Kommittén för de olympiska sommarspelen 2024 i Paris har uttryckt intresse i att inkludera E-sportgrenar i det internationella sporteventet.

Paris och Los Angeles var de två städer som höll sig kvar längst i budgivningen om att få hålla i de olympiska sommarspelen 2024. Dock drog Los Angeles sig ur budgivningen för 2024 och kommer istället att vara värd för 2028 års sommarspel, något som förväntas bli officiellt inom kort.

Båda städernas kommittéer som hanterar budgivningen och annan planering för ansökningarna om att få hålla Sommar-OS år 2024 har nu uttryckt intresse för en möjligt E-sportturnering i samband med de olympiska spelen.

Paris kommitté tar rygg på Los Angeles

Tidigare har vi rapporterat om Los Angeles förslag att inkludera E-sport i evenemanget för att försöka locka tillbaka yngre tittare. På senare år har har de olympiska spelen sett minskande tittarsiffror i åldrarna 18-49, något som både Paris och Los Angeles tror går att åtgärda med hjälp av E-sport.

En av huvudpersonerna för Paris OS-kommitté, Tony Estanguet, förklarar nu hur arrangörerna för OS i Paris inte avfärdar E-sport i OS rakt ut, men att man inte heller har samma kunskapar kring fenomenet som kommittén har för de mer traditionella grenarna som vanligtvis dyker upp i de olympiska spelen.

”We have to look at it because we can’t say, ’It’s not us. It’s not about Olympics, The youth, yes they are interested in esport and this kind of thing. Let’s look at it. Let’s meet them. Let’s try if we can find some bridges. I don’t want to say ’no’ from the beginning. I think it’s interesting to interact with the IOC, with them, the esports family, to better understand what the process is and why it is such a success.” – Tony Estanguet.

2024 års olympiska spel kommer att börja ta form under 2019 och den officiella listan över grenar som inkluderas kommer att dyka upp efter de olympiska spelen i Tokyo år 2020.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid