Smarta armbandsur intar marknaden på bred front och utöver de etablerade smartphonetillverkarnas egna modeller finns det gott om gräsrotsfinansierade utmanare. En sådan är Omate Truesmart, en smartklocka med telefonfunktionalitet och Android 4.2.2.

Ett av de mest välkända fallen av smarta armbandsur som hittat ut på marknaden genom crowd-funding, eller gräsrotsfinansiering, är Pebble, en Bluetooth 4.0-ansluten klocka med E-papperskärm. Det råder dock delade meningar bland både rådande och spekulerande användare gällande huruvida en smart klocka bör vara ett tillbehör till ens mobiltelefon eller surfplatta, eller snarare vara en helt egen enhet med telefonfunktionalitet.

Omate Truesmart har dykt upp på Kickstarter och siktar på att fungera som både och. Den kan antingen anslutas till en valfri smartphone via Bluetooth 4.0 för att visa notifikationer, e-post, SMS, mediastyrning och liknande funktioner. Men den är även utrustad med en microSIM-kortläsare, högtalare och mikrofon för att kunna fungera som helt fristående telefon, exempelvis för situationer där telefonens batteri är slut eller man helt enkelt inte vill ha en fullstor telefon med sig.

Truesmart lades upp på Kickstarter den 21 augusti och har redan samlat ihop över 245 000 dollar, en bra bit över de 100 000 dollar man haft som instegsmål och med 28 dagar kvar av kampanjen.

truesmart_internals

Klockan bygger kring en 1,54 tum stor TFT-panel tillverkad av LG, med upplösningen 240 x 240 pixlar och stöd för multitouch. Innanför skalet sitter en processor med två Cortex A7-kärnor på 1,3 gigahertz tillsammans med 512 megabyte internminne. Klockan har även 4 gigabyte internt lagringsutrymme som kan expanderas med ett microSD-kort på upp till 32 gigabyte.

Operativsystemet är Android 4.2.2 med Omates eget gränssnitt Omate UI 1.0. Andra sensorer, anslutningar och gränssnitt inkluderar trådlöst vibrationsmotor, nätverk, GPS, gyroskop, kompass, 3G-anslutning upp till 7,2 megabit per sekund och en 5-megapixelkamera. Klockan är vattentät enligt IP67-standarden och batteriet har en kapacitet på 600 milliamperetimmar och ska ha en standbytid på 100 timmar.

truesmart_design

Planen är inleda de första leveranserna redan i oktober månad med utökad massproduktion i november. Priset planeras bli 299 dollar för den slutgiltiga versionen, varav de som väljer att sponsra kampanjen kan få en för 199 dollar när eller om klockan hittar ut ur fabrikerna.

Mer om produkten finns på Kickstarter-sidan här.

Relaterade nyheter

4
Leave a Reply

Please Login to comment
4 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
ctrl_Spike Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Medlem
Wargreymon

Kommer NHW göra några tester på de oändligt många smarta klockor som kommer under hösten?

_Spike
Medlem
_Spike

[quote name=”wargreymon”]Kommer NHW göra några tester på de oändligt många smarta klockor som kommer under hösten?[/quote]

Det hoppas jag verkligen inte.

Medlem
Wargreymon

[quote name=”_Spike”][quote name=”wargreymon”]Kommer NHW göra några tester på de oändligt många smarta klockor som kommer under hösten?[/quote]

Det hoppas jag verkligen inte.[/quote]
Varför inte? Jag ser ingen nytta av en själv, men som tekniknörd så skulle det vara kul att läsa hur de fungerar i praktiken. I värsta fall får man ett ha begär, men det stillar man genom att titta i plånboken och gråta.

ctrl
Gäst
ctrl

För de som kör en större enhet som Note, är en mindre klocka för simpla funktioner händig. Du kan sitta på och kolla sms eller så utan att ta upp din stora platta.

Skulle själv kunna tänka mig en klocka med lite funktioner. Men det som jag tror dessa
kommer falla på är batteritiden. Den är kort som den är idag, och då är det med avstängda displeyer mestadels av dagen. En klocka skall man inte behöva aktivera
för att se tiden imo.