OnePlus 6T bygger vidare på kinesiska OnePlus satsning mot kraftfulla men också prisvärda Android-telefoner där den största nyheten är en fingeravtrycksläsare integrerad i den stora skärmen.

OnePlus har länge varit en populär tillverkare av smartphones för insatta Android-användare på jakt efter en prisvärd prestandatelefon. Under måndag eftermiddag tillkännagav OnePlus sin senaste flaggskeppsmodell med namnet OnePlus 6T.

Telefonen bygger både till namn och funktioner vidare på den populära modellen OnePlus 6 men med ett par noterbara skillnader. Designmässigt ser man både på bak- och framsidan att OnePlus 6T har en ny inriktning. Telefonens AMOLED-skärm mäter in på 6,4 tum och är något större än den 6,28 tum stora skärmen på föregångaren. Den extra skärmytan kommer främst från det faktum att skärmen är något mer avlång med sitt 19,5:9 bildformat. Telefonen har även en betydligt mindre flärp då OnePlus flyttat högtalaren till ovankanten av telefonen istället för framsidan av telefonen.

Under själva skärmen sitter även vad OnePlus kallar den snabbaste fingeravtrycksläsaren någonsin integrerad i en bildskärm. Fingeravtrycksläsaren ska låsa upp telefonen på snabba 0,34 sekunder, vilket ironiskt nog fortfarande inte är lika snabbt som föregångarens bakmonterade fingeravtrycksläsare. Fingeravtrycksläsaren kan dock nu användas även utan att man behöver lyfta den från bordet och liknande.

OnePlus har sedan starten lagt stor vikt vid prestanda och OnePlus 6T är inget undantag. Likt den rappa föregångaren OnePlus 6 har telefonen en Qualcomm Snapdragon 845 processor samt 8 gigabyte ramminne. Hårdvara som OnePlus parat med en ny mjukvarufunktion som med namnet Smart Boost och ska ladda nedstängda applikationer upp till 20 procent snabbare. Detta genom att lagra data från appar i telefonens ram.

Telefonen använder sig av samma fysiska kamerauppsättning med kombination av f/1,7 16 megapixel och en f/1,7 20 megapixel sensor på baksidan. Båda kommer med optisk och elektrisk bildstabilisering. Detta möjliggör bland annat inspelning av 4K-video i 60 bildrutor per sekund (fps) samt slow motion i 240 fps vid 1080p-upplösning. OnePlus menar samtidigt att man genom ny mjukvara gjort telefonen ännu bättre på att ta bilder av specifikt städer i nattmiljöer och porträttfoto.

Sist men inte minst har OnePlus även ökat batteriets kapacitet från 3 300 milliamperetimmar (mAh) på OnePlus 6 till 3 700 mAh hos OnePlus 6T. Detta ska resultera i 20 procent bättre batteritid än i föregångaren och 6T ska även kunna nå en dags användning genom 30 minuters snabbladdning.

Spana in en kort genomgång av OnePlus 6T från vår systersajt Surfa här nedanför.

OnePlus 6T börjar att säljas den 6 november men går att förhandsboka redan idag. Följande modeller finns tillgängliga.

  • OnePlus 6T 6GB RAM/128GB Mirror Black 5 795 SEK
  • OnePlus 6T 8GB RAM/128GB Mirror Black 6 295 SEK
  • OnePlus 6T 8GB RAM/128GB Midnight Black 6 295 SEK
  • OnePlus 6T 8GB RAM/256GB Midnight Black 6 795 SEK

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid