Enligt den senaste hårdvaruundersökningen hos plattformen Steam har AMD:s processorer fortsatt öka i popularitet och håller nu över 30 procent av användarbasen.

Steam har nu uppdaterat sin hårdvaruundersökning. Den månatliga händelse där plattformen registrerar och listar den hårdvara deltagande användare har i sina datorer. Under se senaste månaderna har AMD haft en stadig ökning sett till mängden användare som brukar deras processorer.

Nu har det röda laget tagit sig förbi ännu en milstolpe. I den senaste upplagan av undersökningen listas AMD-processorers marknadsandel Steam som 30,13 procent. Detta är en ökning på mer än en halv procent sedan den senaste undersökningen då AMD höll 29,48 procent av användarna.

Processorer är dock inte det enda AMD tillverkar som kan hittas i gemene persons dator. Till skillnad från processorsidan har företaget faktiskt tappat en minimal andel användare när det kommer till grafikkort. Enligt den senaste undersökningen har AMD:s Radeon-division tappar 0,1 procent och ligger nu på 16,2 procent jämfört med de 16,3 procent som registrerades i april månads undersökning. Den populäraste grafikkortsmodellen är fortfarande Nvidias Geforce GTX 1060 som trots en nedgång på 0,32 procent återfinns i totalt 8,65 procent av användares datorer. Utöver detta är det fortfarande fyrkärniga processorer och 16 gigabyte internminne som är de vanligaste hårdvarukonfigurationerna.

Annan hårdvara som registrerats inkluderar till exempel VR-headsets där Oculus Quest 2 ligger på förstaplats med 29,33 procent. Den närmsta konkurrenten här är Oculus Rift S på 19,17 procent. Operativsystemet Windows 10 är inte helt förvånansvärt det populäraste på plattformen. Windows 10 ökade med 0,04 procent mellan undersökningarna och används nu av 92,87 procent av Steams användarbas.

Klart står det att AMD sakta men säkert plockar marknadsandelar på Steam. Hur pass väl detta kommer att hålla i sig återstår dock att se. Det är även värt att komma ihåg att inte alla Steam-användare väljer att delta i dessa hårdvaruundersökningar. Således bör siffrorna ses mer som en fingervisning än absolut sanning.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid