Blizzard har nu sagt god natt till första Overwatch och stängt ner servrarna med spelet för gott. Overwatch 2 är dock precis runt hörnet och kommer att bli tillgängligt redan ikväll.

Overwatch är dött men uppföljaren är ingenting som dröjer. Utvecklaren Blizzard planerar en global lansering för Overwatch 2 senare idag. Uppföljaren som i princip kan ses som samma spel men med en rad förändringar till upplägget Blizzard introducerade år 2016 då originalet lanserades.

Overwatch 2 går till exempel över till fighter mellan två lag om fem spelare. Till skillnad från första spelet där varje lag bestod av sex spelare. Blizzard har även ändrat systemet för att låsa upp nya spelbara karaktärer. Nu behöver spelare kämpa sig igenom ett så kallat Battle Pass eller slänga fram riktiga pengar för att få tillgång till nylanserade karaktärer.

Karaktärerna kommer fortfarande vara tillgängliga helt utan kostnad. Däremot krävs det då en tids arbete för att låsa upp de nya karaktärerna som introduceras. Sett till de karaktärer som fanns i första spelet ska det kräva omkring 100 Quick Play-matcher för att låsa upp hela uppsättningen av originalkaraktärer. Spelare kommer även behöva skrapa ihop 50 vinster i onlinematcher för att få tillgång till de mer tävlingsinriktade rankade matcherna.

Overwatch 2 kommer bli tillgängligt senare idag från och med klockan 21:00 svensk tid. Dessvärre har Blizzard valt att inte erbjuda någon möjlighet att ladda ner och installera spelet i förväg ännu. Denna möjlighet kommer klockan 18:00 svensk tid. Alltså bara tre timmar innan den officiella lanseringen inträffar.

Spelet får en global lansering. Något som innebär att när spelet blir tillgängligt för spelsugna i Sverige kommer det även vara tillgängligt för spelare över hela planeten.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid