Small preview imagePalit har lanserat ett nytt flaggskepp i sitt ATI-baserade grafikkortssegment. Man har tagit ett redan från början extremt Radeon HD 4870 X2 grafikkort och utrustat det med en ännu saftigare kylare som gör att grafikkortet täcker inte mindre än 3 expansionsplatser. Detta låter kanske ovanligt onödigt men då har vi ännu inte avslöjat vad kortet använder den extra ytan för. Först och främst är det alltså den specialutvecklade kylaren som tar stor plats men med ett flertal heatpipes som leder värmen till en stor kylfläns ska detta vara en bra grund för de som vill pressa sitt kort ytterligare.

Palit skryter också om sitt korts överklockningsförmåga, men från fabriken kommer kortet med standardfrekvenser både för GPU och minne, 750/3800MHz.


Vad som dock är långt ifrån standard är kortets kretskort och de anslutningar Palit lyckats trycka in här. Man har inte missat någonting när man fått in utgångar för VGA, DVI-D, HDMI, till och med DisplayPort. Detta är också en anledning till att kortet tar extra stor plats i datorn.


Enligt TechPowerUp! ska Palit sätta ett ganska konkurrenskraftigt pris på Revolution 700, som kortet heter, så för dem som har gott om utrymme i lådan kan detta kort vara värt att kika närmare på.


Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid