Monsterjagarspelet Palworld har blivit en otrolig succé för utvecklarna Pocketpair med över åtta miljoner sålda exemplar på endast sex dagar. Dess framgång går dock inte obemärkt och The Pokémon Company har nu sagt att man ska ”undersöka” spelet för att leta efter potentiella patentintrång.

Palworld har varit tillgängligt i early access via Steam och Microsoft Game Pass i mindre än en vecka. Trots att spelet inte är färdigt på långa vägar har det blivit en otrolig framgångssaga på så kort tid. Över Steam ska spelet ha sålts i över åtta miljoner exemplar på endast sex dagar. Det har även haft över två miljoner samtidiga spelare på Steam vid ett tillfälle. Något inte många speltitlar lyckats med.

Hur väl det gått för spelet via Game Pass är inte lika glasklart men spelet sägs ha slagit titanen Fortnite i USA när det kommer till aktiva spelare över Xbox. Microsoft är dock inte kända för att släppa tydliga och regelbundna användarsiffror för sina plattformar.

Palworld är i alla fall en gigantisk succé vilket har startat många diskussioner om huruvida det inkräktar på The Pokémon Companys patent för deras fickmonster eller ej. The Pokémon Company har nu gått ut med att man kommer undersöka Palworld och dess monster för att se om utvecklarna Pockerpair hämtat lite för mycket från den långlivade spelserien eller ej. The Pokémon Company har inte gett någon tillåtelse för att deras skapelser får användas i spelet. Huruvida de faktiskt lyckas bevisa några patentintrång eller ej återstår dock att se.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid