Efter lanseringen av Intels finputsade Haswell-processorer inväntar entusiaster världen över lanseringen av Devil’s Canyon, processorerna som utlovas sätta överklockningen i främsta rummet igen. Men enligt källor till Nordichardware blir det bara en papperslansering i sommar – återförsäljarna får inga processorer innan slutet av september.

Det blev inga nya processorer med upplåst multiplikator bland de Haswell Refresh-kretsar som lanserades den här månaden. Det var käns sedan tidigare att Haswell Refresh först skulle släppas för vanliga konsumenter och företag utan överklockningsplaner tillsammans med de nya styrkretsarna H97 och Z97, medan de överklockningsanpassade kretsarna ”Devil’s Canyon” skulle dröja till sommaren.

Men nu verkar det som att den utlovade lanseringen under de tidiga sommarmånaderna bara blir en papperslansering. Det menar åtminstone en anonym källa, som ska ha fått sin information direkt från Intel. Eventuellt kommer även Intel att släppa fullständiga uppgifter om processorerna redan i Juni vilket kan öppna upp för återförsäljarna att lista produkterna i förtid. Detta kan i sin tur komma att påverka försäljningen av befintliga 4670K och 4770K negativt då den fysiska lanseringen ryktas dröja in i september

Uppgifterna är dock ingenting som är ristat i sten, och det återstår fortfarande att se när processorerna faktiskt hittar ut i svenska butiker. Intel kommer hålla ett överklockningsevent på Computex kring just Devil’s Canyon, och vi bör kunna förmedla mer information när vi väl är på plats i Taipei.


Relaterade artiklar

3
Leave a Reply

Please Login to comment
3 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
ZeptekMarquzzflopper Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
flopper
Medlem
flopper

sommar golf, ingen brådska alls.
dator är vinteraktivitet 🙂

Marquzz
Medlem
Marquzz

Skönt, då kan jag spendera mina pengar på kall öl och glass i sommar istället 🙂

Zeptek
Gäst
Zeptek

[quote name=”flopper”]sommar golf, ingen brådska alls.
dator är vinteraktivitet :-)[/quote]

Menar du att du hade köpt skiten annars eller?