Asus har nu bekräftat alla de rykten och spekulationer om partnertillverkade flaggskepp från AMD:s senaste serie med TUF Gaming Radeon RX 6900 XT. Den första partnertillverkade upplagan av AMD:s värstingkort.

Idag lanserar AMD:s sitt absoluta flaggskepp i form av Radeon RX 6900 XT. Efter att grafikkortet avtäcktes var det länge oklart om det skulle komma några partnertillverkade upplagor eller ej. Efter en tids rykten och spekulationer har nu Asus en gång för alla gjort klart att det kommer att hända.

Asus har nu avtäckt TUF Gaming Radeon RX 6900 XT. En upplaga av AMD:s flaggskepp med en helt annan kylarlösning jämfört med AMD:s referensmodell. Vi ser en kylare som tar upp nästan tre hela expansionsplatser. Denna komma utrustad med tre axialfläktar och ett yttre skal i aluminium.

Hur pass Asus har förändrat själva kretskortet jämfört med AMD:s referensmodell är något oklart då Asus inte riktigt går in på detta i detalj på grafikkortets produktsida. Vi vet inte heller vad för klockfrekvenser som kommer att erbjudas. Däremot visar paketeringen på Asus bilder en ”OC”-stämpel vilket pekar mot fabriksöverklockning och turbofrekvenser bortom 2 250 megahertz.

Utöver en annan kylarlösning finns det dessvärre inte något överflöd av information kring denna kommande enhet. Grafikkortet drivs av dubble PCIe 8-pin kontakter och dess fläktar stannar upp om grafikkortet håller sig till en temperatur under 55 grader. Sett till videoanslutningar pekar de renderade bilderna mot tre DisplayPort 1.4 och en ensam HDMI 2.1. Asus har till synes gjort sig av med den USB-C anslutning som finns på referensdesignen för att få plats med en tredje DisplayPort-anslutning.

Exakt när Asus TUF Gaming Radeon RX 6900 XT förväntas lanseras är även det i skrivande stund oklart. Lanseringen av RX 6900 XT kommer att ske senare idag. Huruvida det blir utan några som helst partnertillverkade upplagor eller ej återstår att se.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid