En spansk nyhetssajt hävdar sig ha kommit över prissättningen för tre av AMD Ryzen R7-processorer med 8 kärnor och 16 trådar.

Ett kvarvarande frågetecken kring AMD:s nya entusiastprocessorer är prissättningen. Nu har en spansk nyhetssida påstått sig ha kommit över prissättningen för toppmodellerna Ryzen-familjen. Mer specifikt gäller det R7-serien, de processorer som kommer utrustade med 8 kärnor och 16 trådar.

AMD Ryzen R7 sägs landa mellan 3 700 och 5 700 kronor

Den spanska sidan El Chapuzas Informatico säger sig då ha fått tag på prissättningen för tre av de nya flaggskeppsprocessorerna. Översatt i runda slängar till svenska kronor från Euro så ryktas det då att dessa processorer hamnar på ungefär denna prisnivå:

Ryzen R7-1700: Instegsprocessorn i R7-serien sägs få en prislapp på cirka 3 700 svenska kronor.

Ryzen R7-1700X: Mellanmodellen sägs hamna på 4 450 kronor. Just vad bokstaven X i slutet av processorns namn står för är ännu oklart. Men i nuläget spekuleras det om att X helt enkelt innebär en variant med högre klockfrekvenser, motsvarande det tidigare varumärket ”Black Edition”.

Ryzen R7-1800X: Den nya flaggskeppsprocessorn som AMD hävdar ska ta upp kampen mot Intel Core i7-6900K. Här hävdas en prislapp runt 5 700 kronor.

Om dessa priser visar sig stämma när det väl är dags för Ryzen att möta butikshyllorna så kan vi komma att se ett aggressivt priskrig i entusiastklassen Just faktumet att AMD hävdar att R7-1800X ska vara i samma prestandaklass som Core i7-6900K, men med nästan halverad prislapp kan på allvar tvinga Intel se över sin strategi i sina övre prissegment.

I nuläget är vi dock skeptiska till så pass exakta priser innan lanseringen. Prissättningen kan komma att justeras markant, både uppåt och nedåt, innan produkterna hamnar i butik, och uppgifter från den här typen av obekräftade källor ska alltid tas med en nypa salt.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

2
Leave a Reply

Please Login to comment
2 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
Bengt-Arne Johansson Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Bengt-Arne Johansson
Medlem
Bengt-Arne Johansson

Känns nästan som en fortsättning på tidigare rykten/gissningar om ett pris från €350 till €700 med skillnaden att toppmodellen nu gått ner till €600 hos El Chapuzas.

Källa €350 till €700: http://www.pcwelt.de/ratgeber/AMD-Ryzen-CPU-Zen-Prozessor-10093342.html

Medlem
Arne Berg

Man får se hur många som ska snika åt sig av kakan också distrubitörer tex,
e svensk moms med? Man minns ju deras prissättning på 480 korten här i norden, men ska bli kul att se /framförallt prestandan.