I jakt på lägre priser och att inte lägga alla äggen i en korg så att säga har Apple vänt sig till Pegatron för att tillverka iPhone 5. Tidigare har Foxconn stått för i princip samtliga Apple-produkter men nu ser även Pegatron ut att bli en nyckelpartner för företaget. Pegatron har lyckats kamma hem ett stort kontrakt på iPhone 5 och hoppas nu på att fördjupa sitt partnerskap med Apple.

Pegatron är inte riktigt av samma kaliber som Foxconn men de har ändå över hundratusen anställda och ses som en huvudrival till Foxconn som tillverkar allt och lite till. Pegatron har kammat hem ett kontrakt på iPhone 5 men blir inte ensamma om att tillverka telefonen utan Foxconn är kvar som en viktig partner hos Apple.

iPhone 4 släpptes som världens tunnaste smartphone, kan iPhone 5 bräcka det?

Nu har uppgifter från branschtidningen Digitimes avslöjat att den omtalade uppföljaren på iPhone 4 ska börja skeppas från Pegatron under september månad, något vi tidigare talade om med en 5:e september lansering i USA och 5:e oktober för Europa.

Pegatron har kammat hem ett kontrakt på 10 miljoner iPhone 5, vad siffran ligger på hos Foxconn är ännu oklart men det är säkert tal om minst lika många miljoner. iPhone ska vara en produkt med låga marginaler för tillverkare och med tanke på Apples starka varumärke satsar nu Pegatron att få hem kontrakt även för andra Apple-produkter så som iPad och MacBook Air.

Detaljerna kring iPhone 5 är fortfarande gömda, och de enda uppgifterna som finns ute är inget annat än lösa rykten. Foxconn ska dock ha klagat över att den tunna designen på iPhone 4 är svår att tillverka vilket leder till att många går sönder i det långa produktionsledet, och frågan är om Apple pressat designen på iPhone 5 ytterliggare?

Relaterad nyhet:

3
Leave a Reply

Please Login to comment
3 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
Jacob HugossonThe MuttTempel Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Tempel
Medlem
Tempel

Kanske förklarar varför Foxconn byter ut personalen mot robotar. Dom är inte med i matchen just nu 😀

I övrigt en ickenyhet producarad av Apple.

The Mutt
Medlem
The Mutt

Det är ju bättre om det är en tillverkare av en produkt så man vet att kvalitéten är lika för alla telefoner. Annars kan det bli så att vissa telefoner har lättare att gå sönder än de från den andra tillverkaren.