Xbox Phil Spencer har ställt sig bakom initiativ som Sonys ryktade Game Pass-utmanare då det enligt honom är det rätta svaret för att låta kunder spela vad de vill, vart de vill.

Nyligen började det ryktas om att Sony förbereder sig inför lanseringen av en egen Game Pass-liknande tjänst för PC. Detta efter att företaget börjat röra sig mer mot plattformen med lanseringar som bland annat God of War. Xbox-ledaren Phil Spencer ställer sig bakom att flera sådana tjänster bör komma till PC och ser det som ”det rätta svaret”.

I en intervju med IGN nämner Spencer hur han är väldigt nöjd över vad Xbox gör med Game Pass. Att initiativet låter dem lansera speltitlar på både PC och konsol samtidigt och låter spelare avnjuta spelen de vill spela på den plattform som passar individen bäst. Även om han inte anser att Xbox lyckats tänka på precis allt med sin plattform.

I intervjun får han även frågan om vad han tänker kring Sonys ryktade Game Pass-utmanare. Till detta stället han sig till synes väldigt positiv och menar att det känns som ett logiskt drag och det rätta svaret. Han ser det inte som bekräftelse på att Xbox drag är det enda rätta. Istället välkomnar han ytterligare konkurrens på marknaden för att öka konkurrensen och i slutändan utveckling.

Hur pass Sony faktiskt kan utmana Game Pass med en egen liknande tjänst återstår att se. Phil Spencer välkomnar i alla fall fler aktörer att försöka få en del av kakan för att driva marknaden framåt.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid