Philips först med 5K-upplösning i superultrabrett format

Fler pixlar och en undangömd kamera i superultrabrett format

1

Philips nya proffsskärmar ger arbetsyta för hela slanten, och erbjuder upp till 5K-upplösning, inbyggda webbkameror och en toppmodell med ett galet brett 32:9-format.

Nya skärmar finns i alla möjliga upplösningar och bildförhållanden på IFA 2018, och vi passar på att bekanta oss med Philips nya modeller för entusiaster och professionella användare i P-serien. Här är det inte uppdateringsfrekvens som är slagordet, utan snarare arbetsyta.

Modellen som i synnerhet fångar vår uppmärksamhet heter 499P9H, en gigantisk ultrabred skärm som mäter in hela 49 tum på diagonalen. Skärmen är välvd och använder ett 32:9-format, med upplösningen 5 120 x 1 440. Allt som allt motsvarar den ytan antingen en gigantisk 5K-skärm som kapats horisontellt på mitten, eller två 27-tums 1440p-skärmar som slagits ihop utan någon störande skärmram i mitten.

Webbkameror och 5K-upplösning

I samma P-serie hittar vi även andra högupplösta modeller, bland annat en variant som har en mindre yta men istället en fullstor 5K-upplösning på 34 tum, samt en 4K-modell på 32 tum vars Philips-logotyp och webbkamera kan döljas, ifall du vill kombinera flera skärmar tätt bredvid varandra på skrivbordet.

Samtliga modeller i serien kommer med inbyggt USB-hub och en webbkamera med stöd för Windows Hello. Webbkameran sitter monterad på en arm och kan döljas bakom skärmen när den inte används. Samtliga modeller har även stöd för variabel uppdateringsfrekvens via Adaptive Sync.

Toppmodellen 499P9H lanseras i januari nästa år med ett förväntat pris på 1 000 euro eller cirka 11 000 kronor. Modellen med 4K-upplösning förväntas kosta cirka 10 000 kronor och 5K-modellen på 34 tum landar på 11 000 kronor.

Se till att inte missa något reportage från IFA 2018 genom att hålla koll här på NordicHardware, våran Youtube-kanal och även vår systersajt Surfa.se

IFA bakom kulisserna

Fler artiklar från IFA 2018

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

1
Leave a Reply

Please Login to comment
1 Comment threads
0 Thread replies
1 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Morkul Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Morkul
Medlem
Morkul

Går det att koppla in flera datorer samtidigt som kan dela på skärmutrymmet? Sådana fall ser jag faktiskt stort användningsområde för en sådan skärm.